Gå till innehåll

Västerbottens Skidförbund

Västerbottens Skidförbund
En bild

Ski Team Ungdomscup 13-14 år

Kickoff för ungdomscuperna är genomförd - ta del av informationen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ski Team Ungdomscup är en rikstäckande tävling som årligen korar Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 13-14 år. Tävlingen är uppdelad i två steg; en kvalificering i respektive distrikt och en riksfinal.

Ski Team Ungdoms cup 2024 går i Örnsköldsvik, 8-10 mars och arrangeras av Vårby IK. Tävlingarna avgörs i fristil. Läs mer på den officiella hemsidan för Ski Team Ungdomscup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvalificering till Ski Team Ungdomscup 2024

  • För att uppfylla kvalificeringskraven för att få åka på riksfinal och representera Västerbotten, ska den aktiva ha åkt minst 2 ditrikstävlingar fram till en vecka innan sista anmälningsdatum.

  • Även tävlingar inom skidskytte och skidorientering får räknas in i kvalificeringen.
  • Skulle det bli en snöfattig vinter och flera distrikstävlingar ställs in, kan tävlingar i närdistriktet räknas in. Detta meddelas vid tillfälle om det blir aktuellt.

  • Nytt för 2024: Snöläger i Skellefteå kommer att ingå i kvalificeringen. Detta innebär att om man har deltagit på lägret så räknas det som en tävling. Detta innebär inte att man måste delta på lägret för att bli kvalificerad!
    T.ex: man kan åka en distriktstävling och vara med på snölägret, eller bara åka två distriktstävlingar för att bli kvalificerad. Men såklart ska vi åka så många distriktstävlingar som möjligt för att få en bra förberdelse inför riksfinalen, samt att få träffa kompisarna.

Anmälan till Ski Team Ungdomscup 2024

Anmälan är nu stängd.

Praktisk för er som deltar

Ni som anmält er och är uttagna blir kontaktade för mer praktisk information. Har du missat eller undrar något så kontakta Amanda eller Anna nedan.

För er som vill finns möjlighet att beställa kläder. Dock senast 4 februari för att de ska hinna levereras till cuperna. Läs mer här Pdf, 114.9 kB, öppnas i nytt fönster..

Läs vår policy Pdf, 60.7 kB. för alla som deltar.

 

LEDARE:
Föräldrar som kan ställa upp och följa med som ledare eller vallare ska maila intresset till Amanda eller Anna. Mailadress hittar ni via länken här nedan.

Vid frågor gällande kvalificering eller ungdomscupen kontaktar
Amanda Mattsson eller Anna K Maliwan Sandberg i längdkommitén


Senast uppdaterad
2024-02-08
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Anna K Maliwan Sandberg
Kontaktperson
Anna K Maliwan Sandberg

Huvudsponsor