Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning
En bild

Landslagsskola

Borås SK är en av de föreningar som arrangerat Stjärna på skidors Landslagsskola.

Svenska Skidförbundet arrangerade under flera år sommarläger för åldern 9-13 år. Men nu kan du själv arrangera din sommarskidskola, med vårt stöd och vårt paket: Stjärna på skidors landslagsskola!

SSF:s lägerverksamhet började med ett läger i Orsa Grönklitt och utvecklades sen till tre läger. Med erfarenhet från dessa läger har Stjärna på skidors Landslagsskola tagits fram.

Landslagsskolan är anpassad för barn i 9-12 års åldern och kan arrangeras av så väl föreningar som distrikt. Lägerplanen är 3 dagar med barmarksövningar, men ni som arrangör kan självklart välja att köra färre eller fler dagar och väljer utefter era förutsättningar om ni erbjuder mat och övernattning eller kör dagläger.

Skellefteå SK har arrangerat Landsslagskolan, här berättar Sara Enqvist från föreningen om deras erfarenheter.

- Vi har genomfört Landslagsskolan under tre somrar nu, det har varit väldigt uppskattat av de barn som deltagit, men även av våra juniorer som haft ledaruppdraget som sitt feriejobb. De har både planerat och genomfört lägret. Förra året arrangerade vi fyra lägerdagar för 9-11 åringar och därefter även fyra lägerdagar för 12-14 åringar. Deltagarna var så nöjda med att få ha juniorerna som tränare, de blir verkligen förebilder för barnen och så skapar det en fantastisk sammanhållning.

Landslagsskolan är ett av flera spår i Stjärna på skidor, där övriga spår är Bauis Skidskola, Träna Tillsammans, Stjärnjakten, Skidmärken och Inspirationsmaterial.

Syftet med Stjärna på skidor Landslagsskola är:

 • Få fler barn att hitta rörelseförståelse
 • Rekrytera fler barn till längdskidåkning
 • Stärka sammanhållning och gemenskap
 • Rekrytera unga ledare – som får en plats inom idrotten och våra barn får fantastiska förebilder att se upp till
 • Sprida vårt lägerkoncept närmare barnen och med det ge chansen till ännu fler barn att uppleva härliga lägerdagar med koppling till landslaget.

Innehåll till arrangerande klubb/distrikt:

 • Ledarhandledning
 • Lägerplan
 • Tips till inkludering av unga ledare
 • 2 st ledar t-shirts/10 barn

Deltagande barn får:

 • T-shirt
 • Ski Team-märke
 • Landslagsvykort

Kostnad beställning av landslagsskola:

99 kronor/deltagare

Beställ landslagsskolan genom att skicka ett mail till jenny.limby@skidor.com
Ange leveransadress, faktureringsadress, organisationsnummer, antal deltagare samt storlek på t-shirt, storlek på t-shirt till ledare och när ni planerar att genomföra landslagsskolan.

Möjlighet att få besök av landslagsåkare

Arrangeras Landslagsskolan för barn i mer än en förening och genomförs innan den 20 augusti finns dessutom möjlighet att få besök av en landslagsåkare. För att ta del av den möjligheten ska några saker uppfyllas och en ansökan skickas in senast den 10 maj. Mer information, länk.

Har ni frågor och funderingar, hör av er till Jenny Limby
jenny.limby@skidor.com

Senast uppdaterad
2023-04-13
Publicerad
2022-12-16
Skribent
Tom Mårtensson
Kontaktperson
Jenny Limby
jenny.limby@skidor.com
070-370 00 93

Main partner

Premium partner

Team partner