Gå till innehåll

Speedski

Speedski

Landslag & elit

Ski Team Sweden Speedski

Lätt kaotiskt i landslaget

Landslaget i Speedski är sveriges snabbaste landslag. Det är också ett mestadels ungt lag som skall ut och åka fort under säsongen 23/24:

Olof Abrahamsson

Olof Abrahamsson

Olof Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg
23 år gammal men ändå en veteran i speedski. Olof har tävlat i speedski sedan han var 10 år gammal. En 10:e plats på VM 2023 med 234,95km/h är den bästa prestationen hittils. När han inte åker skidor läser han till Civilingenjör på Chalmers i Göteborg.

Calle Ribbegårdh

Carl Ribbegårdh

Carl Ribbegårdh, Ålberga GIF
49 år gammal och äldst i laget. Har åkt speedski i många år och har länge nosat på de absoluta topplaceringarna i världscupen och VM. Inför säsongen har Carl jobbat mycket med sin utrustning och vi är många som tror att han kommer att ta steget upp i toppen i år. Calle har åkt skidor i 235,54km/h från toppen av backen i Vars, Frankrike.

Cornelia Sandström

Cornelia Sandström

Cornelia Sandström, Kils slalomklubb
Cornelia är 20 år och ett framtidshopp som redan har flera framgångsrika juniorsäsonger i S2 bakom sig. I år tar hon på allvar steget upp i snabba S1-klassen. Förra året blev hon tvåa på SM i S1 och i år är målet helt säkert ställt ännu högre.

Agnes Abrahamsson

Agnes Abrahamsson

Agnes Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg
Agnes är 19 år och har tävlat i Speedski i S2-klassen sedan 10-årsåldern, förra året blev det VM-brons i S2 nosade hon med framgång på den snabba S1-klassen och i år tar hon steget fullt ut. Agnes är också en snabb mountainbikecyklist med internationella meriter.

Siri Kling Andersson

Siri Kling Andersson

Siri Kling Andersson, IFK Borlänge
Siri är 17år och tävlar som junior i S2 klassen. Hon har redan några vassa säsonger bakom sig i sporten och med sin karakteristiska låga snabba åkstil blir hon definitivt att räkna med i framtiden. Antagligen redan i år.

Amanda Ribbegårdh

Amanda Ribbegårdh

Amanda Ribbegårdh, Ålberga GIF
Amanda är 17 år och redan supersnabb S2 åkare i juniorklassen. Seger i SM förra året och siktet inställt på bra resultat på junior VM iår.


Ledare

Micke Brunnberg, Förbundskapten
Daniel Andersson, Assisterande förbundskapten
Liss-Anne (Lizzie) Pettersen, Tränare
Britta Backlund, Tränare

Senast uppdaterad
2023-11-20
Publicerad
2022-12-26
Skribent
Lotte Jernberg, SSF

Huvudsponsor

Lagsponsorer