Gå till innehåll

SSF

Nyheter

 • Sverige ur i åttondelen i lagtävlingen

  Lagtävlingen, den sista alpina tävlingen i OS 2022, sköts upp från lördagen på grund av kraftiga vindar. När det väl var dags på söndagen föll det svenska laget dessvärre bort i åttondelen.
 • Jonna Sundling fyra - Ebba Andersson snöpligt utan medalj

  Ebba Andersson förlorar bronset samtidigt som Jonna Sundling får en fantastisk avlutning på OS när hon går i mål som fyra på den avslutande tremilen. Jonna Sundlings facit för OS i Peking - etta, tvåa, trea, fyra.
 • Stark insats av William Poromaa på femmil som bara blev tremil

  William Poromaa avslutar de olympiska spelen i Peking med en imponerande insats på tremilen som skulle varit en femmil. Bara timmen innan ändras starttid och distans på grund av det hårda väderförhållandena.
 • Erik Mobärg nära OS-medalj - blev fyra i skicrossfinalen

  Han har aldrig tagit en pallplats i världscupen men Erik Mobärg kan nu räkna in ett VM-brons från Idre förra året och en imponerande fjärdeplats från OS 2022. Av fyra svenskar vidare från kvalet var han den som tog sig hela vägen.
 • Folkkära freeskiåkare har flest följare i sociala medier

  OS i Peking 2022 går in på sluttampen och Svenska Skidförbundets åkare har hittills skördat medaljer och framgångar. Men vilka idrottare i den svenska OS-truppen har egentligen flest följare? Jo, freeskiåkarna såklart!
 • Tredje gången gillt för Näslund – vann OS-guldet

  Sandra Näslund från Kramfors Alpina vann i sitt tredje Olympiska spel sin efterlängtade medalj. Efter att ha placerat sig som femma i Sotji, fyra i PyeongChang fick Sandra äntligen guldmedaljen runt sin hals.
 • Franskt slalomguld - Jakobsen ur i första

  En otippad silvermedalj, franskt guld och norskt brons - herrarnas slalom blev en kamp om hundradelarna i en tävling som såg mängder av uråkningar. Däribland, dessvärre, också för svenska medaljhoppet Kristoffer Jakobsen.
 • Jesper Tjäder tar OS-brons i slopestyle

  Jesper Tjäder tar brons i slopestyle på OS i Peking 2022. Han satte ribban högt redan i det första åket vilket räckte hela vägen till medalj. Oliwer Magnusson visade att han var i finalen för att slåss om medaljerna men det blev en elfteplats.
 • Silver i damernas sprintstafett och herrarna slutar fyra

  Sveriges damer, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling, går in i dagens sprintstafett som favoriter medan herrarna tar sig an finalen med högre förhoppningar än förväntningar. Det slutar med silver till damerna och en fjärde plats till herrarna.
 • Efter rysare – Jesper och Oliwer vidare till OS-final i slopestyle

  Två av fyra svenskar är klara för OS-final i slopestyle. Jesper Tjäder visade imponerande åkning och kvalde som fyra. Oliwer Magnusson låg länge på den tolfte och sista kvalplatsen och det blev nervös väntan innan finalplatsen var ett faktum.
 • Sven elva i OS-finalen – marginalerna på fel sida

  Snowboardåkarna bjöd på en häftig uppvisning när de gjorde sitt sista framträdande under OS. Big air-finalen höll hög nivå och Sven Thorgren satsade allt för att ta en medalj. Tyvärr var marginalerna på fel sida och han slutade elva i finalen.
 • Sven Thorgren vidare till OS-final i big air

  Sven Thorgren fick sin revansch när han tog sig vidare till OS-final i big air. I morgon väntar finalen där han är med i kampen om medaljerna. Niklas Mattsson, som har haft problem med ryggen, gjorde ett imponerande hopp men gick tyvärr inte vidare.
 • Rönngren ur i andra åket - Odermatt stod pall

  Den ende svensken i herrarnas storslalom, Mattias Rönngren, inledde med en fin 13e plats i första men körde ur i andra i en tävling som präglades av snöfall, dålig sikt och uråkningar en masse: "Det är sikten som gör det svårt idag", säger Åreåkaren.
 • Sverige missar medalj blir fyra i herrarnas stafettrysare

  Ryssland vinner guld. Norge silver och Frankrike tar brons. Sverige var med i medaljstriden fram till halva sista sträckan. William Poromaa gör en andra sträcka i världsklass – går ut som nia och växlar efter tio kilometer som trea.
 • Snowboardåkarna ute efter revansch i big air

  Efter finalmissen i slopestyle är snowboardåkarna ute efter revansch i big air. Sven Thorgren trivs på Shougang arenan och har presterar fina resultat här tidigare. Även Niklas Mattsson, som har haft problem med ryggen, finnas med på start i kvalet.
 • Stafettbrons till Sveriges damer

  Spänning hela vägen i på mållinjen. Dagens stafett hade allt och slutar bara några sekunder från silver, men bronset känns som guld. Jonna Sundling stod för en makalös upphämtning på sista sträckan.  
 • Freeskiåkarna jagar nya OS-medaljer i slopestyle

  Med en nybliven OS-medaljör i truppen har freeskiåkarna nu förflyttat sig till Zhangjiakou. På tisdag är det dags för kval i slopestyle där de tolv bästa går vidare. Delar av truppen är ute efter revansch medan andra vill utöka samlingen av medaljer.
 • Jens Burman och William Poromaa bästa svenskar på 15k klassisk stil

  Jens Burman gör säsongens bästa insats och slutar åtta i dagens lopp, 15k klassisk stil. William Poromaa, som bryter staven strax innan mål, slutar på en tionde plats.
 • Ebba Andersson sexa i damernas 10k klassisk stil i Peking

  Det blev inte det lopp som vi alla drömde om. De svenska damerna fick kämpa för sina placeringar och inte helt oväntat vinner Therese Johaug loppet, om än inte med så stor marginal som hon brukar ha till sina konkurrenter.
 • Hector trea efter första åket - missade medalj efter gränsling

  Marginalerna var små när Sara Hector hade chans på guldet i OS-slalomen. Men en sen gränsling satte stopp för vad som såg ut att kunna bli svenskans andra medalj på tre dagar efter att ha presterat karriärens kanske bästa slalomåk.
 • OS-brons till Henrik Harlaut – tre svenskar topp sju i finalen

  Henrik Harlaut vinner brons i big air på OS i Peking. Oliwer Magnusson gör en imponerande final när han tar den lite bittra men ändå fina fjärdeplatsen. Jesper Tjäders sjundeplats innebar att vi fick tre svenskar topp sju i den historiska OS-finalen.
 • Guld & Silver till damerna i sprinten

  Det blev en riktig drömfinal för Sverige när Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Emma Ribom stod på startlinjen i OS-sprinten. Jonna Sundling som tog kommandot från start vinner OS-sprinten före Maja Dahlqvist som tar silver.
 • OS-guld till Hector: ”Tror leendet säger allt”

  Sara Hector kan titulera sig världscupvinnare i volym, och nu också OS-guldmedaljör. I sitt tredje OS i karriären fick Kungsbergetsåkaren ställa sig högst upp på pallen när hon bärgade en historisk guldmedalj.
 • Succé i big air-kvalet – tre svenskar vidare till OS-final

  Tre svenskar gick vidare från OS-kvalet i big air. Oliwer Magnusson och Henrik Harlaut var med i toppen när de kvalade som trea respektive fyra. Jesper Tjäder knep den sista platsen till final. På onsdag är alla tre redo att kämpa om medaljerna.
 • William Poromaa sexa i OS-debuten

  OS i Peking andra dagen och herrarnas skiathlon stod på programmet. William Poromaa gjorde sitt livs bästa lopp i OS-premiären när han som bäste svensk slutade sexa.
 • Inga svenskar till slopestylefinal – ny chans i big air

  Flera medaljfavoriter missade OS-final i det utslagsgivande slopestylekvalet. Tyvärr var Sven Thorgren och Niklas Mattsson två av de som inte fick till ett åk utan misstag. Ny chans på medalj väntar när big air ska avgöras senare under mästerskapet.
 • Walter Wallberg tar OS-guld i puckelpist

  Walter Wallberg tog guld när OS-medaljerna delades ut i puckel på lördagen – den första svenska olympiska puckelmedaljen sen 1988.
 • Sverige utan medalj i damernas skiathlon

  OS är i gång och först på programmet står som alltid skiathlon. Damerna var först ut på skidstadion i Zhangjiakou och förväntningarna på de svenska damerna höga.
 • Big air gör debut på OS för freeskiåkarna

  På måndag gör big air debut på OS för freeskiåkarna. Kvalet ska avgöra vilka tolv åkare som går vidare till final. Sverige har fyra åkare på start som alla har chansen att slåss om medaljerna, däribland den regerande världsmästaren Oliwer Magnusson.
 • Frida Westman på 16:e plats i OS-debuten

  Ett par igenimmade skidglasögon ställde till med problem när Sveriges första kvinnliga backhoppare någonsin, Frida Westman, debuterade på ett olympiskt spel.
 • Följs skicrosslaget i OS

  Sandra Näslund har varit oslagbar den här säsongen. Hur det går på OS får vi veta 17 februari när de svenska damerna startar upp i skicrossbanan i Zhangjikaou. Här hittar du information om tävlingarna, sändningarna och truppen.
 • Sven och Niklas jagar finalplats på OS i slopestyle

  På söndag kliver Niklas Mattsson och Sven Thorgren in i hetluften på OS när kvalet i slopestyle ska avgöras. De tolv bästa åkarna går vidare till måndagens final där medaljerna ska fördelas.
 • Walter och Ludvig kvalificerade till OS-puckelfinal

  På torsdagen drog de olympiska puckeltävlingarna igång. Fyra svenska åkare tävlade och hälften tog sig direkt till final.
 • Oliwer Magnusson blir fanbärare vid OS-invigningen

  Som första freeskiåkare någonsin ska Oliwer Magnusson, Östersund-Frösö SLK, bära den svenska fanan under OS-invigningen. Tillsammans med Damkronornas Emma Nordin ska han leda den svenska truppen i Peking 2022.
 • Följ alpina truppen i OS

  Måndag 7 februari startar Olympiska Spelen på allvar för det svenska alpina laget. Här hittar ni truppen, tävlingsprogrammet och annat du behöver för att följa Sveriges alpina OS-trupp.
 • De är redo för att tävla – allt du behöver veta inför OS-puckeln

  På torsdag 3 februari är det äntligen dags för de svenska puckelåkarna att tävla i OS. Tävlingarna är uppdelade på tre dagar – här får du all info du behöver.
Senast uppdaterad
2022-12-20
Publicerad
2022-12-20
Skribent
Tom Mårtensson

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Huvudsponsor