Gå till innehåll

Norrbottens Skidförbund

Norrbottens Skidförbund

Regler

För klasserna HD 9-12 gäller följande: Alla distriktstävlingar, förutom stafetter, i Norrbotten ligger till grund för deltagarpoäng. För varje tävling får man en deltagarpoäng och varje poäng ger en lott. I varje klass lottas det ut ett pris och ju fler tävlingar man åkt desto större chans har man att vinna. Dessutom får alla som har deltagit i mer än hälften av de genomförda tävlingarna ett flitpris. Som utlottningspris kommer att delas ut landslagsprodukter, mössor eller liknande, med några landslagsåkares autografer på.

För klasserna HD 13-20 gäller följande: Alla distriktstävlingar, förutom stafetter, i Norrbotten ligger till grund för poängsammanräkningen och de fyra tävlingar som gett den enskilda deltagaren lägst antal poäng räknas bort.

Poängen räknas ihop efter en fallande skala där 1:a plats ger 15 placeringspoäng, 2:a plats ger 14 placeringspoäng o s v. Deltagarna får även 2 deltagarpoäng per tävling. Vid poängberäkningen räknas endast åkare som åker för en Norrbottensklubb.

De fyra tävlingar som gett den enskilda deltagaren lägst antal poäng kommer att räknas bort. Åkare som inte åker i sin "egen" klass på en tävling räknas inte in då poäng beroende på placering beräknas och åkaren får endast deltagarpoäng för tävlingen. Om den "egna" klassen inte finns i tävlingen får åkaren inte heller deltagarpoäng.

Medaljer utdelas till de tre första i samtliga klasser. Dessutom får alla som har deltagit i mer än hälften av de genomförda tävlingarna ett flitpris. Vi kommer att skilja på åkarna så att det inte blir några delade platser i BD-cupen. Vid lika poäng gäller flest antal 1:a platser, 2:a platser o s v som grund för att skilja åkarnas placering.

För samtliga klasser kommer poängsammanställningen att finnas tillgänglig på NSFs hemsida när 4 tävlingar genomförts och kommer att uppdateras kontinuerligt efter det. Ansvarig för poängsammanställningen är Hans Hedlund 070-375 01 45.

Finaltävlingar är Kirunaspels-helgen och där sker även prisutdelningen för BD-cupen.

Senast uppdaterad
2023-01-03
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor