Gå till innehåll

SSF

En bild

Svenska Spel – huvudpartner till Svenska Skidförbundet

Den 1 juli 2021 blev Svenska Spel ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet. Det femåriga avtalet omfattar bland annat en fortsatt satsning på unga talanger och är värt drygt 125 miljoner kronor.

I samband med att avtalet blev offentligt skickades nedanstående text ut som pressmeddelande.

– Svenska Spel har ett långvarigt och stort engagemang i svensk idrott. I Svenska Spel har vi en partner som kommer göra allt för att skapa rätt förutsättningar för våra aktiva, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Planen är att skapa utvecklingslandslag, så kallade Team Svenska Spel, dit pengar öronmärks för att skapa bästa tänkbara möjligheter till träning och utveckling. Utöver det är både Svenska Spel och Svenska Skidförbundet överens om att fortsätta jobba för en jämlik idrott och att få fler i rörelse.

– Vi är glada och stolta att få samarbeta med Svenska Skidförbundet. Skid- och snowboardidrotten är folklig och står för många positiva värden. Här hittar vi många av våra mest älskade landslag och atleter. Som landets största idrottssponsor från gräsrot till elit vill vi vara med och bidra till att våra landslagsåkare fortsätter vara framgångsrika och möjliggöra för unga talanger att utvecklas, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

– Det är glädjande att få utöka samarbetet med Svenska Spel, efter att ha lärt känna varandra i två år. Vi vet att Svenska Spel jobbar hårt för att få fler barn och ungdomar i rörelse och på snö, och det är precis vad vi och våra aktiva också brinner för. Med en stark partner får vi ännu bättre möjlighet att nå ut och inspirera fler att få uppleva äkta snöglädje, säger Karin Mattsson, förbundsordförande Svenska Skidförbundet.

I Svenska Skidförbundet ingår grenarna alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark.

– Alla former av skidåkning är uppskattade idrotter i Sverige och därför är vi extra glada över detta samarbete. Genom avtalet kan vi vara med och bidra till att alla grenar inom svensk skid- och snowboardidrott fortsätter att utvecklas, säger Erik Strand, styrelseordförande Svenska Spel.

Senast uppdaterad
2023-11-02
Publicerad
2022-12-20
Skribent
Lotte Jernberg, SSF

Initiativet Gräsroten delar ut miljoner till föreningar

Anslut föreningen till Svenska Spels initiativ Gräsroten som delar ut miljoner i bidrag till Sveriges föreningar – varje år.

Läs mer

En flicka framför ett fotbollsmål som håller i ett par skidor. Framför finns texten Just nu delar vi ut miljoner till ungdomsidrotten! och Svenska Spels logotyp.

Huvudsponsor