Gå till innehåll

SSF

En bild

Anläggningsforum, arkiv

Här kan du se våra uppskattade digitala anläggningsforum i efterhand. Håll utkik i nyhetsflödet när det är dags för nästa anläggningsforum.

Tillgänglighet parasport

Peter Hjalmarsson från Kettilsås berättar om hur de tillgänglighetsanpassat sin skidanläggning. Johan Nilsson berättar om sin bok ”På rull och glid i Jämtland” om friluftsliv för funktionsnedsatta. Till sist Jonas Braam, Svenska Skidförbundet, och Anne-Lie Telning om en ny digital ledsagare för synskadade.


Snötillverkning

Christian Olsson och Jonatan Ydén delar med sig av sina värdefulla erfarenheter inom snötillverkning.

Engagera fler ideella krafter

I detta Anläggningsforum deltar Volontärbyrån som hjälper människor och ideella organisationer att hitta varandra. Hur kan vi hitta ideella krafter, engagera fler samt behålla de eldsjälar som gör verksamheten möjlig? Förhoppningsvis får du lite nya tankar om hur ni kan engagera fler i er förening/anläggning.

Engagera i sociala medier

Gästföreläsare denna gång är Magnus Noppa som fick utmärkelsen "Årets skidinspiratör 2022" av SLAO. Med ett brinnande skid- och snowboardintresse har Noppa marknadsfört Kläppens skidanläggning i Sälen. Du kommer få många idéer och inspiration på hur ni själva kan använda sociala medier för att skapa uppmärksamhet kring er anläggning.

Bidrag och finansiering

Daniel Sandström från Riksidrottsförbundet berättar om de anläggningsstöd som går att ansöka om via RF och distriktsidrottsförbund. Du får även andra tips och råd kring finansiering och bidrag samt ta del av deltagarnas erfarenheter.

Snölagring

Erik Melin Söderström från Peak63 gästade Svenska Skidförbundets anläggningsforum den för att berätta mer om snölagring. Med fanns även representanter för Vedbobacken som delade med sig av sina erfarenheter.

Senast uppdaterad
2023-01-25
Publicerad
2022-12-21
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Mattias Hägglund, anläggningsansvarig
mattias.hagglund@skidor.com
+46 (0)70-525 48 35

Huvudsponsor