Gå till innehåll

SSF

En bild

Backa hemmabacken

Svenska Skidförbundet har tillsammans med SLAO och Friluftsfrämjandet ett samarbete under vinjetten #Backahemmabacken. Syftet är att lyfta, uppmärksamma och hjälpa skidanläggningar i Sverige för att få fler i rörelse.

Undersökning Folkhälsa

Vad är det värt för en kommun att ha en skidanläggning igång?

Istället för att fundera på vad en skidanläggning kostar, försöker vi i denna utredning få vetskap om vad det är värt i folkhälsa och rörelse för en kommun att ha en sund och fungerande skidanläggning på orten. Undersökningen tittar på fyra anläggningar på olika platser i Sverige.
Rapporterna har gjorts på hemmabackar men även på snösäkrade längdanläggningar, det finns även en mindre sammanfattning av dessa på samma ställe.
Rapporterna finns här

Nätverk

Vi har skapat en Facebookgrupp ”driftgrupp hemmabackar” för er som är med och driver alla fina hemmabackar runt om i Sverige. Ett forum där vi i projektet lägger ut info men också en sida där ni kan dela med er av erfarenhet och få kontakt med andra i branschen.
Gå med i backa hemmabacken på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Egen butik på tradera

För att öka cirkulariteten och synliggöra varor och tjänster som kan och bör återbrukas och byta ägare inom Sverige, har en egen kategori inom Tradera skapats. Skidanläggningar. Enklare betalnings- och fraktsätt samt större möjligheter att sälja som anläggning istället för som privatperson är en av fördelarna med Tradera framför vår
Köp o sälj på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Köp o sälj på Tradera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elspartips

Elspartips

Den här foldern är en liten hjälp på vägen så se det här som en rad tips på var ni kan börja kika. Det är många parametrar att skruva på och det kan verka krångligt till en början, men det är också väldigt roligt när det blir tydliga resultat.

Genom att gemensamt titta på helheten och hitta de stora energitjuvarna kan ni lägga mest engagemang där det går att spara mest. Den billigaste kilowatten är alltid den du inte använder.

Alla anläggningar har sina egna förutsättningar och ingen lösning är den bästa för alla. Vissa anläggningar har äldre fastigheter som drar mycket el och energi, andra hittar möjlighet att spara el i en effektivare snötillverkning. Prata med varandra och hjälps åt!

Sparade pengar kan också ge möjlighet till rolig utveckling för hemmabacken. Alla vill vi kunna åka så mycket skidor som möjligt, och justeringar är bättre än att behöva stänga helt.

Och genom att spara el hjälper ni inte bara till att kapa anläggningens elräkning utan bidrar också till minskad elförbrukning och lägre priser för hela samhället.
Här hittar du elspartips hemmabacken Pdf, 3.7 MB.

Senast uppdaterad
2023-12-05
Publicerad
2023-01-30
Skribent
Mattias Hägglund, SSF
Kontaktperson
Mattias Hägglund, anläggningsansvarig
mattias.hagglund@skidor.com
+46 (0)70-525 48 35

Huvudsponsor