Gå till innehåll

SSF

SSF TA

SSF TA är Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system.

SSF TA består av en publik del och en administrativ del:

  • Den publika delen innehåller tävlingskalender, evenemangsinformation, tävlingsanmälan, anmälningslistor och resultatlistor.

  • Den administrativa delen innehåller administration av evenemang, tävlingar, anmälningar, dataöverföringar, avgiftsrapportering, inställningar samt ytterligare funktioner för Svenska Skidförbundet och distriktsförbunden.

Evenmang och tävlingar som hanteras i SSF TA och publiceras i tävlingskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnas i nytt fönster), är sanktionerade av Svenska Skidförbundet eller ett av våra distriktsförbund (SDF).

Vad innebär det att vara en sanktionerad tävling via SDF/SSF?
Det innebär att:

  • Anmälan till tävling sker via SSF TA (detta för att säkerställa att åkare i tävlingsklass är medlem i en föreningen ansluten till SSF och då omfattas av Folksams försäkring)

  • Genomföra tävling enligt SSFs tävlingsregler för aktuell gren.
    Till exempel alpint, längd, skicross, speedski

  • Redovisa tävlingens resultat genom att ladda upp resultat i SSF TA som XML eller möjligen pdf, direkt efter tävling

  • Betala 20 kr/deltagare, genom att skapa avgiftsrapport i SSF TA och betala belopp enligt rapport senast 10 dagar efter avslutad tävling.

Det innebär även att tävlingsarrangören följer ”Tävlingsregler, Allmänna bestämmelser, utgåva 2016 Pdf, 404 kB, öppnas i nytt fönster.” (öppnas i nytt fönster).

 

Senast uppdaterad
2022-12-28
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Ulrika Jacobsson
ulrika.jacobsson@skidor.com

Huvudsponsor