Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Tävling och regler

Ett tävlingsprogram som är tilltalade samt välutbildade tekniska delegater och uppdaterade regelverk tillhör vår kärnverksamhet och är en viktig del i SSF:s vision "bäst i världen, alla på snö".

TD- och regelgruppen arbetar med att uppdatera våra tävlingsregler och utbilda våra TD (tekniska delegater). Gruppen är även dömande instans i disciplinärenden som är direkt kopplade till längdåkningens regelverk. Gruppen är internationellt representerad inom FIS regelkommitté för längdåkning och i det Skandinaviska TD-samarbetet. Gruppen arbetar även med tillsättning av TD-uppdrag på de huvudtävlingar och större långlopp som arrangeras i landet. Gruppen är rådgivande till FIS vid tilldelning av internationella TD-uppdrag. Gruppens spetskompetens gör att det inte går att ansöka om att bli medlem i gruppen utan gruppen rekryterar vid behov nya medlemmar ur den befintliga TD-poolen med utbildade TD.

Tävlingsprogramgruppen arbetar primärt med att skapa det nationella stomprogrammet som årligen omfattar SM-, cup- och rikfinaltävlingar. Till detta kommer att gruppen skapar och uppdaterar de regelverk och avgifter som är kopplade till dessa tävlingar. Gruppen arbetar även aktivt med att stimulera arrangörer att ansöka tävlingar samt att stötta arrangörer som tilldelas tävlingar i stomprogrammet. Gruppen har en bred förankring inom längdfamliljen där de olika nivåerna inom verksamheten ska vara representerade. Gruppen väljer in nya medlemmar emellanåt och annonserar då efter kandidater.

TD & regelgrupp

Erik Björelind, Värmdö
Annika Dahlman, Karlstad (ordförande)
Tomas Jons, Falun
Thomas Granlund, Skellefteå (adjungerad)
Sanna Peterson Hallberg, Östersund

Tävlingsprogramgruppen

Anders Brännström, Luleå
Annika Dahlman, Karlstad (adjungerad)
Thomas Granlund, Skellefteå
Linda Finnskog, Tranemo
Ingela Kälvedal, Sveg (ordförande)
Björn Westerström, Linköping

Ansvarig & sammankallande båda grupperna

Ludvig Remb, SSF
ludvig.remb@skidor.com
070-372 21 32

Senast uppdaterad
2023-11-08
Publicerad
2022-11-14
Skribent
Tom Mårtensson

Main partner

Premium partner

Team partner