Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning
En bild

Skidor hela livet

Här hittar du litteratur och stödmaterial som riktar sig till Skidor hela livet - bredd & motion.
Skidåkning för alla utifrån egen ambition och utmaning!

Följande litteratur används bland annat i Skidförbundets Skidor hela livet samt Skidcoachutbildning.

  • Biomekanik för längdskidåkning - Litteratur som ger en djupare förståelse som kan ligga till grund för vidare teknikutveckling, för effektiviserad pedagogik, och för mer effektiva råd och instruktioner vid teknikträning. Du beställer boken hos Skidförbundet via order@skidor.com. Kostnad 125 kr. Swisha betalningen till 123 483 8595, märk med namn, beställning och projektnr: 50101.

  • Blågula vägen - Svenska skidförbundets utvecklingsmodell beskriver utvecklingsstadierna och ger en bred bild över svensk längdskidåkning. Utvecklingsmodellen finns som PDF samt tryckt häfte (SSF).

  • Bättre skidteknik Länk till annan webbplats. - Ett omfattande webbaserat skidteknikmaterial där du hittar både grundläggande och mer utmanande övningar (SISU Förlag).

  • Grunder i längdskidåkning Länk till annan webbplats. – klassiskt och skejt. Ett häfte som förmedlar grunderna i längdskidåkning på ett tydligt sätt (SISU Förlag).
  • Den hållbara skidåkaren Pdf, 10.1 MB. - Ett material som belyser vikten av balans och återhämtning för att kunna utvecklas som skidåkare. Digital PDF (SSF).

  • Skidmärken - Snöstjärnan är en inspirationskälla för många skidåkare. Snöstjärnorna utvecklar och motiverar alla till roliga aktiviteter på längdskidor. (SSF).

  • Trafik och trivselregler - Reglerna är generella och tänkt att passa alla längdskidanläggningar, för ökad trivsel och säkerhet! (SSF).
Senast uppdaterad
2022-12-16
Publicerad
2022-12-16
Skribent
Ida Karlsson
Kontaktperson
Anna Norman
anna.norman@skidor.com
070-339 26 08

Main partner

Premium partner