Gå till innehåll

SSF

RSS-exponeringar

Dessa nyhetsmoduler används för att exponera RSS-flöden.

OBS! lägg till det nya arkivet i samtliga nyhetsmoduler vid nytt år.

För att hämta RSS-länken:

 1. I varje layout finns en nyhetsmodul. Högerklickar på t.ex. nyhetsmodulen i layouten som heter ”Layout-Alpint”
 2. Klickar på Inställningar -> RSS och Kopiera länken som finns under rubriken RSS-länk.

 

RSS för Svenska Skidförbundet • Ytterligare fyra åkare uttagna till SOKs Topp och Talang-stödprogram
  Svenska Skidförbundet säger grattis till alpinåkaren Fabian Ax Swartz, längdåkaren Märta Rosenberg samt puckelåkarna Rasmus Stegfeldt och Emil Holmgren som tagits ut i SOKs Topp och Talang-stödprogram – och därmed får extra stöd i sin fortsatta satsning mot toppen.
  Läs mer

 • Panelsamtal under "Unga ledare på snö" på Bosön 2023. Foto: SSF.
  Nu öppnar anmälan till höstens utbildningar för unga ledare och unga vuxna
  Svenska Skidförbundet erbjuder en rad olika utbildningar för dig som är mellan 15–25 år och intresserad av ledarskap och vintersport. Nu har anmälan till höstens utbildningar öppnat – ta chansen att bli en del av Skid- och snowboardsveriges framtid.
  Läs mer

 • Alebacken, Göteborg. Foto: SSF.
  Mattias Hägglund summerar vintersäsongen – “Vi ser att anläggningsfrågan i stort växer”
  När vi bad Svenska Skidförbundets anläggningsansvarig Mattias Hägglund summera vintersäsongen 2023/2024 stod positiva trendbrott och ekonomiska utmaningar i fokus. Ta del av vad som hänt på de svenska hemma-anläggningarna runt om i landet under säsongen och få reda på vad som står i fokus nästa vinter.
  Läs mer

 • Frida Westman, siluett vid solnedgång
  Sökes: sportsligt ansvarig för backhoppning
  Är du en erfaren projektledare med intresse för backhoppning? Vi söker dig som vill vara med och stärka samt bygga svensk backhoppning inför, under och efter världsmästerskapen i Falun 2027.
  Läs mer

 • Linn Svahn tilldelas Sixten Jernbergs pris för sina insatser på SM i Boden 2024. Foto: BILDBYRÅN
  Linn Svahn tilldelas Sixten Jernberg-priset 2024
  Juryn för Sixten Jernberg-priset har enats om att tilldela 2024-års pris till längdåkaren Linn Svahn. Hon blir därmed den 59:e pristagaren som tilldelas Sixten Jernbergpriset. Den ärofyllda utmärkelsen har delats ut sen 1965 och kan endast erövras en gång.
  Läs mer

 • Sommarblommor med texten Styrelseblogg nr 1
  Premiär för styrelseblogg
  Välkommen till det allra första blogginlägget från Svenska Skidförbundets styrelse. Från och med nu kommer vi med jämna mellanrum presentera en sammanfattning av aktuella frågor som vi arbetar med och som gäller alla oss i Skid- och snowboardsverige.
  Läs mer

 • Anläggning.
  Nu kan föreningar ansöka om mer pengar till anläggningen
  Allmänna arvsfonden höjer beloppet som kan sökas för att stötta, bygga ut, renovera eller satsa på föreningens anläggning. Nu kan föreningar ansöka om tio miljoner inklusive moms, i stället för sex miljoner som varit gränsen tidigare.
  Läs mer

 • Adam Dahlgren och Filip Berglund. Foto: Privat.
  Unga ledare sätter prägel på Västergötlands Skidförbund
  Ungt ledarskap är en investering i framtiden – något som Västergötlands Skidförbund därför satsar extra på. Under våren valdes Filip Berglund och Adam Dahlgren, avgångselever från skidgymnasiet i Ulricehamn, in i styrelsen med siktet inställt på att påverka verksamheten och göra ungas röster hörda.
  Läs mer

 • Datorskärm med e-faktura. Foto: Canva.
  Nu tar vi emot E-fakturor via Peppol
  I vår strävan att förbättra och modernisera våra administrativa processer, är vi glada att meddela att Svenska Skidförbundet och Ski Team Sweden AB nu kan ta emot e-fakturor via Peppol-formatet. Denna förändring innebär en smidigare och mer effektiv fakturahantering, vilket gynnar både leverantörer och vår organisation.
  Läs mer

 • Förbundsordförande Karin Mattsson under Skidtinget 2023.
  Karin Mattsson om att bli invald i FIS Council
  Vi ställde några frågor till Svenska Skidförbundets ordförande Karin Mattsson om hennes visioner och mål som nyinvald i FIS Council. Svaren blev både intressanta och personliga.
  Läs mer

RSS för Alpint • Fabian Ax Schwartz uttagen i SOKs Topp och Talang
  Efter säsongens genombrott i slalom kommer nästa steg i utvecklngen för Fabian Ax Schwartz, IFK Lidingö SLK. Från och med juli ingår han i SOKs stödprogram Topp och Talang.
  Läs mer


 • Anmäl dig till höstens Alpinfys
  Du har väll inte missat att anmäla dig till höstens Alpinfys?
  Läs mer


 • Ski Team Sweden Alpine fortsätter åka Audi
  Ski Team Sweden Alpine och Audi förlänger samarbetet i ytterligaer två år. Genom förlängningen befäster Audi sin plats bland de partners som varit med och byggt svensk och internationell skidsport under längst tid.
  Läs mer


 • Ny huvudtränare till universitetslaget Team LKAB, vid Luleå tekniska universitet
  Krister ”Troms” Kjölmoen blir tränare för det nystartade universitetslaget Team LKAB. Med lång tränarerfarenhet från Norge, kommer Krister närmast från Narvik Alpin Toppidrett. Utöver sin långa karriär som tränare i Narvik har han själv ett förflutet som atlet och var tidigare elev och student i Sverige på Tärnaby Skidakademi.

  Läs mer

 • Anna Swenn Larsson gör ett bänklyft i gymmet i Åre 2024.
  Utveckling och inspiration: Anmäl dig till Alpin framtidshelg på Södra Berget
  Alpin framtidshelg i Sundsvall - En Satsning för Framtiden: Häng med på årets största samling för ledare, tränare och engagerade skidälskare! Vi samlas på Södra berget 20-22 september där bland andra Claus Ryste, Fredrik Kingstad, Fia Bringby och PG Fahlström bjuder på inspiration och kunskap.
  Läs mer


 • Ski Team Sweden Alpine: Laguttagning 2024/2025
  Inför kommande säsong utgörs Ski Team Sweden Alpine av etablerade stjärnor som Sara Hector, Anna Swenn Larsson och Kristoffer Jakobsen och unga åkare som är redo att ta nästa steg. Säsongen 2024/2025 bjuder också på förändringar i lag, stab och upplägg.
  Läs mer


 • Bauhaus Sportklubb Skolningsläger U15 Alpint och Skicross på Bosön
  Anmälan till Bauhaus Sportklubb Skolningsläger U15 Bosön Alpint och Skicross är öppen.
  Sista anmälningsdag 4/6 2024

  Läs mer


 • Fredrik Kingstad lämnar rollen som huvudtränare för alpina landslaget
  Herrchefen Fredrik Kingstad lämnar sin roll efter säsongen. – Det har varit väldigt kul men jag är nyss fyllda 40 så jag värderar nu andra saker, säger Kingstad.
  Läs mer


 • Alpin och Skicross FIS licens 2024-2025
  Alla åkare födda 2008 eller tidigare som vill tävla internationella tävlingar 2024-2025 behöver alpin eller Skicross FIS licens
  Läs mer


 • Alpint Stomprogram 2024/2025
  Alpint preliminärt stomprogram 2024/2025. Uppdarerat 3/6
  Läs mer

RSS för Backhoppning


 • Kollage med bilder från Väsjöbacken.
  Succé för backhoppningens dag
  Det blev stor succé när den allra första backhoppningens dag firades i Väsjöbacken. Nära 300 personer kom till Sollenkollen för att lära sig mer om backhoppning. På plats fanns även Frida Westman och legendaren Janne Boklöv.
  Läs mer

 • Affisch för backhoppningens dag
  Fira backhoppningens dag 8 juni
  Vill du uppleva hur det är att flyga, testa att åka madrass, utmana i en femkamp och annat skoj? Kom till Väsjöbacken i Sollentuna den 8 juni för att testa backhoppning och en hel del annat kul.
  Läs mer

 • Backhopparen Kurt Elimä.
  Till minne av Kurt Elimä
  Vi har nåtts av besked att backhopparen och vännen Kurt Elimä gick bort den 28 mars, vid en ålder av 84 år.
  Läs mer

 • Rapparen Shazaam
  Shazaam hoppas att Backhoppningens dag blir en superdag för sporten
  För 25 år sedan började förskolepedagogen John Landenfelt att arbeta med musik. Musiken har fört honom till olika sammanhang och platser i världen. Han inspireras av livet. I höstas var det backhoppningen som fångade hans intresse och han skapade låten Ski Jump.
  Läs mer

 • Rapparen Shaazam lyfter svensk backhoppning.
  Shazaam + backhoppning = sant
  Svensk backhoppning och rapparen Shazaam har hittat varandra i devisen. ”Man behöver bara lite för att sväva”. Rapparen Shazaam släppte förra året låten Ski Jump. Videon spelade han in i Sollentunas backhoppningsanläggning. Nu tar svensk backhoppning och Shazaam samarbetet ett steg längre och stöttar varandra för att till sist sammanstråla den 8/6 – på Backhoppningens dag.
  Läs mer

 • Backhopparen Rickard Nyström, Sollentuna BHK. Foto: Frida Westman.
  Tre hoppare till juniorlandskampen i Otepää
  Den 15–17 mars är det dags för den nordiska juniorlandskampen i estniska Otepää. Sverige ställer upp med tre utövare i backhoppningstävlingen.
  Läs mer

 • Rickard Nyström och Tobias Fröier
  Rickard och Tobias samlade erfarenheter för framtiden
  Under årets junior-VM i backhoppning, som ägde rum i slovenska Planica, fanns två unga talanger, Tobias Fröijer och Rikard Nyström, på plats. Med olika erfarenheter och mål i bagaget gick de båda hopparna in i tävlingen med en stark vilja att göra sitt bästa och att lära av andra.
  Läs mer

 • Glädje och gemenskap på kvällsträningen. Foto: Sollefteå GIF Backhopparna.
  Sollefteå GIF Backhopparna slår rekord i antal nya hoppare
  Ett helt sekel efter att VM i backhoppning arrangerades i Sollefteå är sporten populärare än någonsin. Ett 30 tal barn från fyra år och uppåt tar sig an hoppbackarna och får upptäcka den magiska känslan av att sväva ovan mark. Jerker de Wall och Britt-Marie Flemström berättar om Sollefteå GIF Backhopparnas framgångssaga.
  Läs mer

 • Backhopparen Jenny Forsberg.
  Jennys spännande JVM-debut
  För allra första gången fick, 16-åriga Jenny Forsberg, tävlandes för Sollentuna BHK, möjlighet att delta under junior-VM i Nordiska skidgrenar, där backhoppning ingår. En resa som gav mersmak och många värdefulla erfarenheter för framtiden.
  Läs mer

 • Frida Westman i Japan
  En hälsning från Frida Westman
  Vår bästa backhoppare på många år, Frida Westman, skickar en hälsning och delar med sig några rader om plugget, träningen och vägen tillbaka från rehabiliteringen.
  Läs mer

RSS för Freeski


 • Glädje och gemenskap i fokus på SST och SM. Foto: Daniel Bernstål.
  Nationell tävlingskalender 2024/2025
  Säsongen 2024/2025 kommer bli något alldeles extra – med fler tävlingar än någonsin och två nya spännande stopp, Gällivare och Vännäs, finns det mycket att se fram emot. Oavsett om du är nybörjare eller inbiten tävlingsåkare hoppas vi att vi ses på någon av de sju stoppen på Swedish Slopestyle Tour eller SM i vinter.
  Läs mer

 • Freeskilandslaget säsongen 2024/2025. Foto: Daniel Bernstål/Signe Ericsson.
  Freeskilandslaget 2024/2025 – Wester ny förbundskapten och Harlaut tillbaka i landslaget
  Nu står det klart vilka åkare som tar plats i freeskilandslaget säsongen 2024/2025 – en säsong där VM i St. Moritz/Engadin, Schweiz, hägrar och positionering inför OS i Milano/Cortina 2026 står på agendan.
  Läs mer

 • Niklas Eriksson. Foto: Daniel Bernstål.
  Niklas Eriksson lämnar rollen som förbundskapten för freeskilandslaget
  Efter sex år lämnar Niklas Eriksson rollen som förbundskapten för det svenska freeskilandslaget. Åren som förbundskapten har präglats av både sportsliga framgångar – bland annat tre mästerskapsmedaljer – och nytänkande initiativ för att utveckla sporten.
  Läs mer

 • Juna Ekroth och Isak Davidsson utgjorde en superduo och vann lagtävlingen The Flip. Foto: Daniel Bernstål.
  Luna och Isak vinnare i lagtävlingen The Flip – ”Det är lätt den roligaste tävlingen på året”
  Luna Ekroth och Isak Davidsson skapade en superduo och plockade hem segern i lagtävlingen The Flip. Deras samarbetsförmåga och skidglädje spred sig till både publik och domare vilket gjorde att de tog hem Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.
  Läs mer

 • Tova Stål och Oliwer Magnusson tog guld i big air och vann totalen på SM 2024. Foto: Daniel Bernstål.
  Andra SM-guldet för Tova Stål och Oliwer Magnusson – svenska mästare i big air
  Den sista dagen på SM i Kläppen slog Tova Stål, IFK Falun Alpin, och Oliwer Magnusson, Östersund-Frösö SLK, till med helgens andra guldmedalj när de tog hem SM-titeln i big air. Mästerskapets två segrar gjorde att de även tog hem totalsegern och tilldelades Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.
  Läs mer

 • SM-vinnarna Erik Jonsson och Tova Stål. Foto: Daniel Bernstål.
  SM-guld i slopestyle till Erik Jonsson och Tova Stål
  Stämningen var på topp när den tredje SM-dagen i nationalarenan Kläppen Snowpark gick av stapeln. I ett stjärnspäckat startfält var det den mindre rutinerade Erik Jonsson, Sälens IF, som tog hem guldet på herrsidan. Bland damerna var det Tova Stål som ställde ner det bästa åket och numera kan titulera sig svensk mästare i slopestyle.
  Läs mer

 • SM-vinnarna Stina Sjögren och Oliwer Magnusson. Foto: Daniel Bernstål.
  Stina Sjögren och Oliwer Magnusson svenska mästare i halfpipe
  SM är i full gång och allt ifrån kids till landslagsåkare har samlats i nationalarenan Kläppen Snowpark för att göra upp om de prestigefyllda medaljerna. Efter fredagens tävlingar kan Stina Sjögren, Norra Freeski, och Oliwer Magnusson, Östersund-Frösö SLK, titulera sig svenska mästare i halfpipe efter att de tog hem segern i seniorklassen.
  Läs mer

 • Stina Sjögren tilldelades Svenska Spels Hejapris. Foto: Daniel Bernstål.
  Stina Sjögren tilldelas Hejapriset – en förebild för tjejer inom freeski
  Stina Sjögren tilldelas Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor för sina fina resultat och sitt engagemang som en förebild för tjejer inom freeski. Prispengarna delar hon med Stockholmsklubben Norra Freeski för att bidra till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.
  Läs mer

 • Totalvinnarna Ludvig Söderman och Stina Sjögren tilldelades Svenska Spels Hejapris. Foto: Daniel Bernstål.
  Stina och Ludvig totalvinnare i Swedish Slopestyle Tour – skänker prispengar till Norra Freeski och Umeå Freeski
  Efter den sista deltävlingen i Swedish Slopestyle Tour (SST) stod det klart att Stina Sjögren och Ludviug Söderman plockade hem totalsegern i seniorklassen. Förutom äran och berömmelsen tilldelades de även Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.
  Läs mer

 • Axel Burmansson under världscupfinalen i Silvaplana, Schweiz. Foto: FIS.
  Axel precis utanför final i säsongens sista världscuptävling – "små marginaler"
  Axel Burmansson blev bäste svensk när han slutade endast en placering från final i säsongens sista världscuptävling. Under säsongen har det relativt unga landslaget varit med och kämpat om topplaceringarna och samlat på sig ovärderliga erfarenheter.
  Läs mer

RSS för Grässkidåkning


 • Carl Söderlund under världscupen i Predklastri, Tjeckien. Foto: Grasski.net.
  Utmanande världscuptävlingar i tjeckiska Predklastri
  Den utmanande backen i tjeckiska Predklastri satte åkarna på prov när det var dags för säsongens andra stopp på världscupen i grässkidor. Efter lovande åkning men två uråkningar lämnar Carl Söderlund, Norrköpings Skidklubb, helgens tävlingar med revanschlust.
  Läs mer

 • Carl Söderlund slog till med personbästa under världscupen på hemmaplan. Foto: Martin Stepanek, Zcech Republic.
  Personbästa av Carl Söderlund under historisk världscuppremiär i Norrköping
  Lördagen den 9 juni arrangerades en historisk världscuppremiär i grässkidor på svensk mark. När säsongens första världscup gick av stapeln i Vrinnevibacken slog hemmaåkare Carl Söderlund till med personbästa – ett starkt formbesked inför kommande tävlingar.
  Läs mer

 • Vrinnevibacken Norrköping
  Historisk världscuppremiär i Norrköping
  För allra första gången kommer värdscupen i grässkidåkning arrangeras på svensk mark. Och det är inte vilken tävling som helst utan själva premiären som går av stapeln i Vrinnevibacken i Norrköping den 8 juni.
  Läs mer

 • Edvard Nord och Carl Söderlund. Foto: Fredrik Söderlund.
  Landslaget i grässkidåkning säsongen 2024/2025
  Vintersäsongen har avslutats och det är dags för sommaridrotterna att ta vid. Landslaget i grässkidåkning är redo att kliva fram i rampljuset, där Edvard Nord och Carl Söderlund representerar Sverige på världscup-touren.
  Läs mer

 • Edvard Nord under världscupavslutningen i Marbach, Schweiz. Foto: Janine Hurni (SUI).
  Rekordbra världscupsäsong av de svenska grässkidåkarna
  Efter helgens världscupavslutning i schweiziska Marbach lägger Ski Team Sweden Grasski nu en rekordbra säsong bakom sig. Sommaren har bjudit på flera rekord – bland annat den första svenska topp 10-placeringen någonsin i världscupsammanhang.
  Läs mer

 • Carl Söderlund under VM-slalomen i Cortina d’Ampezzo, Italien.
  "Vi uppnår våra mål – dock i ”fel” grenar"
  De två avslutande dagarna på VM i grässkidor bjöd på slalom och storslalom. Teknikgrenarna var på förhand svenskarnas största chans till fina placeringar men topp-resultaten levererades – något förvånande – i fart- och kombinationsgrenarna.
  Läs mer

 • Carl Söderlund under VM i Cortina d’Ampezzo, Italien.
  VM i grässkidor i full gång – följ tävlingarna live
  Vintern närmar sig men i italienska Cortina d’Ampezzo är VM i grässkidor i full gång. Under de två första tävlingsdagarna har de svenska åkarna levererat fina resultat med flera personbästan i mästerskapssammanhang.
  Läs mer

 • Edvard Nord och Carl Söderlund inför start på storslalomen i Tambre, Italien.
  Grässkidåkarna visade fin form på VM-genrepet i Tambre
  I helgen genomfördes de sista tävlingarna innan världsmästerskapet i Cortina som går av stapeln 29 augusti till 2 september. De svenska åkarna visade fin form och ser nu fram emot att få möta världens bästa grässkidåkare under VM.
  Läs mer

 • Foto: Martin Stepanek
  Intensiv tävlingshelg för Nord – ”sporrad att träna mer och hårdare”
  En brant och ojämn backe satte grässkidåkarna på prov under en intensiv tävlingshelg i Jasenska Dolina, Slovakien. Edvard Nord var enda svenska åkaren på plats och slog till med den femte snabbaste åktiden i storslalomens andra åk.
  Läs mer

 • Grässkidåkare Carl Söderlund.
  Svenska framgångar i grässkidåkning
  Säsongen har startat för våra svenska landslagsåkare i grässkidåkning, Edvard Nord och Carl Söderlund. Och det har börjat bra, de fortsätter flytta fram sina positioner och slå personbästa.
  Läs mer

RSS för Längdåkning


 • Sverige hade en stor dag under torsdagens teamsprint i Lettland.
  Svensk dominans i teamsprint på rullskidor i Lettland
  Sverige imponerade stort i torsdagens teamsprint i rullskidor i Lettland, med flera starka resultat i både dam- och herrklasserna. I damernas seniorklass tog Sverige hem både första- och tredjeplatsen, medan de svenska herrjuniorerna vann sin klass. Herrseniorerna avslutade tävlingen på en stark tredjeplats.
  Läs mer

 • Linn Sömskar vann säsongens första lopp i rullskidvärldscupen.
  Dubbla segrar när rullskidvärldscupen hade säsongspremiär
  Det blev en strålande dag för Sveriges damer och herrar när rullskidvärldscupen intog Madona, Lettland. Linn Sömskar och Jonatan Lindberg säkrade varsin seger redan på öppningsdagens distanslopp i fristil.
  Läs mer

 • Jonatan Lindberg är på plats i Lettiska Madona för säsongspremiären i rullskid-världscupen.
  Lindberg på rullskidvärldscupen för att utvecklas som skidåkare
  Jonatan Lindberg, den talangfulla skidjunioren från Mora, tog ett stort steg framåt i utvecklingen genom att vinna vinterns BAUHAUS Cup. När världscupen i rullskidor drar igång imorgon onsdag finns Lindberg med i den svenska truppen för tredje sommaren i rad.
  Läs mer

 • Linn Sömskar reser till världscuppremiären som ett av de stora svenskhoppen.
  Truppen till säsongspremiären för världscupen i rullskidor
  17-20 juli startar sommarens världscupsäsong i rullskidor. Åtta svenskar stor är den trupp som nu presenteras för tävlingarna i Lettiska Madona.
  Läs mer

 • Karl-Johan Westberg och Linn Sömskar vann Hejapriset i samband med SM och Svenska Spel Summer Tour Västerås.
  Westberg och Sömskar vann Hejapriset åt Borås SK och IFK Umeå
  Svenska Spels Hejapriset delas ut vid samtliga tävlingshelger som ingår i sommarens Svenska Spel Summer Tour. I samband med SM-veckan i Västerås premierades IFK Umeå och Borås SK genom Hejaprisvinnarna Linn Sömskar och Karl-Johan Westberg som delar prissumman om 10 000 kronor med sina klubbar efter helgens framgångar.
  Läs mer

 • George Ersson tog guldet på SM-sprinten.
  Sömskar och Ersson vann sprintgulden
  Sprinttävlingar avslutade SM-helgen i Västerås. En rejäl knall i kvalet med 16-åringen Ville Jutterdal som segrare följdes av spännande finalomgångar.
  Läs mer

 • Linn Sömskar tog guldet på den första SM-distansen.
  SM-guld till Rosjö och Sömskar
  Den första distansen på SM i rullskidor är avgjord. Eric Rosjö och Linn Sömskar såg till att IFK Mora SK och IFK Umeå tog varsitt guld.
  Läs mer


 • Ny Vallatrailer igång i samarbete med SKAB-Gruppen
  Nu säger vi farväl till Ski Team Swedens vallatrailer. Efter tolv år är det dags att ta fram en ny, modern vallatrailer som ska säkerställa att vi kan sörja för bästa möjliga arbetsmiljö för vårt vallatem. Den nya trailern byggs i samarbete med SKAB-Gruppen.
  Läs mer


 • Svenska Skidförbundet säljer vallatrailer till italienska längdlandslaget
  Efter 12 år i tjänst med oräkneliga mästerskapsmedaljer och världscupspallar är det dags för den svenska vallatrailern att lämna Sverige och längdlandslaget. Vallatrailern säljs till det Italienska längdlandslaget.
  Läs mer

 • Linn Sömskar kommer till start när SM avgörs i Västerås.
  Klart för SM i Västerås
  På spektakulära citybanor i Västerås ska SM i rullskidor avgöras under fredagen och lördagen. Masstarter i fristil öppnar programmet med stjärnor som Gustaf Berglund, Eric Rosjö och Linn Sömskar på startlinjen.
  Läs mer

RSS för Puckel


 • Inbjudan till hoppläger i Umeå 17–18 augusti.
  Inbjudan till hoppläger i Umeå 17–18 augusti
  UHSK välkomnar alla puckelåkare till en fullmatad puckelhelg i Umeå. Den 17–18 augusti arrangeras ett spännande hoppläger för åkare samtidigt som tränare har möjligheten att gå STUP 1 och 2 hoppledarutbildning. Hopps du vill hänga med!
  Läs mer

 • Puckel hopp.
  Anmälan till STUP Hopp 1 och 2
  Den 29–30 juni arrangeras STUP Hopp 1 och 2 i Umeå – anmäl dig nu för att utveckla dina kunskaper inom hoppteknik och metodik.
  Läs mer

 • YMG säsongen 2023/2024.
  Kalender för Young Mogul Generation 2024/2025
  Nu är kalendern för Young Mogul Generation (YMG) inför säsongen 2024/2025 klar. Precis som förra vintern arrangeras YMG på sju olika orter. Förra säsongen sattes deltagarrekord när över 200 åkare var med och åkte – nu ser vi fram emot en minst lika bra vinter.
  Läs mer

 • Svenska Cupen 2024.
  Nationella tävlingskalendern för säsongen 2024/2025 klar
  Nu är den nationella tävlingskalendern klar för kommande tävlingssäsong. Med deltagarrekord från den gångna säsongen på både Svenska Cupen och Young Mogul Generation (YMG) ser vi fram emot en vinter med ett lika digert tävlingsprogram.
  Läs mer

 • Tränarsymposium – teknisk analys av hopp.
  Tränarsymposium – teknisk analys av hopp
  Tisdag den 18 juni är det dags för vårens Tränarsymposium. Temat för kvällen är ”teknisk analys av hopp” med A-landslagets hopp- och tekniktränare Harald Marbler.
  Läs mer

 • Jesper Björnlund tar över rollen som puckeltränare på skidgymnasiet i Järpen.
  Jesper Björnlund ny tränare på skidgymnasiet i Järpen
  Nu står det klart att välmeriterade Jesper Björnlund tar över rollen som tränare på skidgymnasiet i Järpen efter Fripps Andersson som efter många år slutar nu till sommaren. Jesper kommer arbeta tillsammans med Janne Tjärnström.
  Läs mer

 • Europacupen Hammarbybacken. Foto: Roger Bäck.
  Landslaget i puckel klart för säsongen 2024/2025
  Efter en framgångsrik säsong av de svenska åkarna både på världscupen och Europacupen har det nu blivit dags att presentera det svenska landslaget i puckel för säsongen 2024/2025 – en trupp på totalt 14 åkare.
  Läs mer

 • Puckeltränare till skidgymnasiet i Järpen/Åre sökes.
  Puckeltränare sökes till skidgymnasiet i Järpen/Åre
  Brinner du för puckel och drömmer om att jobba med skidåkning? Nu har du en unik möjlighet att jobba med framtidens puckelstjärnor. Jämtlands Gymnasium i Järpen/Åre söker en tränare på heltid till puckelverksamheten – skicka in din ansökan redan i dag.
  Läs mer

 • Den svenska truppen på junior-VM i Valmalenco, Italien. Foto: SSF.
  Junior-VM gav fina resultat och många nya erfarenheter
  Den sista dagen på JVM stod parallellpuckel på programmet och de svenska åkarna satsade allt. Bäst gick det för Nicolina Stenkula, Landskrona Ski Club, som tog sig hela vägen fram till kvartsfinal och slutade åtta. Nu reser det svenska laget hem med flera fina resultat i bagaget och många nya erfarenheter rikare.
  Läs mer

 • Det svenska JVM-laget på plats i Valmalenco, Italien. Foto: SSF.
  Stark inledning på JVM – flera topplaceringar av de svenska åkarna
  De svenska åkarna stod för starka insatser under den första dagen på junior-VM i Valmalenco, Italien. Nicolina Stenkula, Landskrona Ski Club, plockade hem en imponerande femteplats och på herrsidan blev JVM-debutanten Gordon Berg, Åre SLK, bäste svensk när han slutade sjua.
  Läs mer

RSS för Rullskidor

RSS för Skicross


 • David Mobärg gör ett benlyft på gymmet i Åre.
  Utveckling och inspiration: Anmäl dig till Alpin framtidshelg på Södra Berget
  Alpin framtidshelg i Sundsvall - En Satsning för Framtiden: Häng med på årets största samling för ledare, tränare och engagerade skidälskare! Vi samlas på Södra berget 20-22 september där bland andra Claus Ryste, Fredrik Kingstad, Fia Bringby och PG Fahlström bjuder på inspiration och kunskap.
  Läs mer

 • Skicrosslandslaget 2024-2025 med Uma Kruse Een, Sandra Näslund, Linnea Mobärg, Ida Hellström, Erik Mobärg, David Mobärg, Fredrik Nilsson och Elliott Baralo.
  Ski Team Sweden Skicross 2024/2025: Nyrekrytering och sparad snö ger fler möjligheter
  Större konkurrens på damsidan och en förhoppning om säkrad försäsongsträning på hemmaplan tack vare sparad snö i Idre Fjäll: Säsongen 2024/2025 bjuder på nyheter för Ski Team Sweden Skicross.
  Läs mer

 • Uma Kruse Een kör skicross under världscupfinalerna i Idre Fjäll.
  Hungrigt svenskt lag till JVM – med Viktor Andersson och Sandra Näslund som tränare
  12 unga och hungriga åkare representerar Sverige på hemmaplan på Junior-VM i Idre Fjäll. Bakom sig har de två tränare som vet hur det är att gå hela vägen från junior till världselit: tidigare landslagsåkaren Viktor Andersson och skicrossdrottningen Sandra Näslund.
  Läs mer


 • Världens bästa skicrossbröder tävlar på SM i Gällö
  David Mobärg avslutade världscupsäsongen med en kanonhelg i Idre Fjäll med dubbla vinster som gav honom seger i den totala världscupen. Storebror Erik slutade dessutom femma men tävlandet är inte över ännu. Gällö står värd för SM 6-7 april och världens bästa skicrossbröder är på plats.
  Läs mer


 • David Mobärg världens bästa skicrossåkare
  Inför helgens tävlingar på Idre Fjäll låg båda bröderna Mobärg i slagläge för att ta hem den totala världscupen i skicross. Efter helgens tävlingar är David världens bästa skicrossåkare och Erik tog en fin femteplats i totalen, tillsammans är de just nu världens bästa skicrossbröder.
  Läs mer


 • David och Erik Mobärg har chans på totalcupen – allt avgörs i Idre Fjäll
  Upplösningen av säsongens världscup sker på hemmaplan och både Erik och David Mobärg har chans på världscuptotalen med fina resultat på finaltävlingarna i Idre Fjäll. – Det är otroligt spännande att totalcupen avgörs på de två sista tävlingarna, säger Eric Iljans, huvudtränare för Ski Team Sweden Skicross.
  Läs mer


 • Sista världscupen innan final på hemmaplan: Fyra herrar till start
  Fyra svenska herrar kör sista världscupen i Veysonnaz innan det är dags för final på hemmaplan i Idre Fjäll. Säsongen har hittills gett nio svenska pallplatser och viktiga poäng står på spel inför cupavslutningen.
  Läs mer


 • Kruse Een och Engelbrekts gör världscupdebut i Reiteralm
  24-25 februari kör Ski Team Sweden Skicross dubbla tävlingar i Reiteralm, Österrike, och vi får se två världscupdebutanter i kvalet: Sebastian Engelbrekts och Uma Kruse Een. Dessutom är Erik Wahlberg tillbaka på världscuptouren.
  Läs mer


 • Sportlovsaktivitet: Prova på skicross i Gällö med gratis lunch och liftkort
  8-9 mars bjuder Gällö SK in till prova på i skicrossbanan i Mickelbacken och bjuder alla barn på lunch och liftkort. Skicka en intresseanmälan och njut av en rolig sportlovsaktivitet!
  Läs mer


 • Skicross en masse - från världscup till prova på: Här hittar du evenemangen
  Det händer mycket i skicross-Sverige och det finns mängder av chanser att åka skidor och skicross, både för den som vill prova på och för den som är mer etablerad, de kommande veckorna. Här hittar du evenemangen!
  Läs mer

RSS för Snowboard


 • Allt ifrån kids till landslagsåkare samlas på SM och SSS. Foto: Daniel Bernstål.
  Nationell tävlingskalender 2024/2025
  Säsongen 2024/2025 kommer bli något alldeles extra – med fler tävlingar än någonsin och två nya spännande stopp, Gällivare och Vännäs, finns det mycket att se fram emot. Oavsett om du är nybörjare eller inbiten tävlingsåkare hoppas vi att vi ses på någon av de sju stoppen på Swedish Snowboard Series eller SM i vinter.
  Läs mer

 • Snowboardlandslaget 2024/2025. Foto: Daniel Bernstål.
  Snowboardlandslaget 2024/2025 – ny förbundskapten och jämställt landslag
  Med ny förbundskapten och en trupp på totalt nio starka åkare står det svenska snowboardlandslaget inför spännande förändringar säsongen 2024/2025 – en vinter som bjuder på både VM i St. Moritz/Engadin, Schweiz, och kval till OS i Milano/Cortina 2026.
  Läs mer

 • Elsa Jaktlund, tävlandes för Massa Brudar, tilldelas Svenska Spels Hejapris. Foto: SSF.
  Elsa Jaktlund tilldelas Svenska Spels Hejapris – delar prispengarna med Massa Brudar
  Säsongen börjar komma till ända och som ett bevis på en imponerande vinter belönas Elsa Jaktlund, tävlandes för Åreklubben Massa Brudar, med Svenska Spels Hejapris. Utöver fina tävlingsresultat har Elsa Jaktlund under säsongen både utvecklats som person och snowboardåkare.
  Läs mer

 • Duon Daniel Alkefjärd och Tove Bratthäll vann lagtävlingen The Flip. Foto: Daniel Bernstål.
  ”Shapeduon” Tove Bratthäll och Daniel Alkefjärd segrare i succétävlingen The Flip
  ”Shapeduon” Tove Bratthäll och Daniel Alkefjärd imponerande på domarna i lagtävlingen The Flip. Med ett välkomponerat och synkroniserat åk tog de hem segern och tilldelades Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.
  Läs mer

 • Seniorpallen i dam- och herrklassen i big air. Foto. Daniel Bernstål.
  Tova Nejne och Niklas Mattsson svenska mästare i big air
  Den publikvänliga disciplinen big air avslutade SM-helgen i Kläppen och bjöd åskådarna på både show och spänning. SM-guldet plockade Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina, och Niklas Mattsson, Snowboard och Freestyle Club, hem efter imponerande åkning. Tova Nejne tog även hem totalsegern på damsidan och tilldelas Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor. Med två SM-guld under helgen var det Sven Thorgren som tog hem totalsegern och Hejapriset på herrsidan.
  Läs mer

 • SM-vinnarna Tova Nejne och Sven Thorgren. Foto: Daniel Bernstål.
  SM-guld i halfpipe till Tova Nejne och Sven Thorgren
  Under lördagen bjöd SM i Kläppen på mästerskapets kanske mest prestigefyllda tävling bland snowboardåkarna. Medaljerna i halfpipe stod på spel där Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina, och Sven Thorgren, Sollentuna SLK, knep guldet i seniorklassen.
  Läs mer

 • SM-vinnarna Novalie Engholm och Sven Thorgren. Foto: Daniel Bernstål.
  Novalie Engholm och Sven Thorgren svenska mästare i slopestyle
  Den andra dagen på SM i Kläppen bjöd på spännande tävlingar och den stora publiken fick se allt ifrån kids till landslagsåkare prestera på toppen av sin förmåga. Novalie Engholm, Falu Snowpark, och Sven Thorgren, Sollentuna SLK, kan numera titulera sig svenska mästare i slopestyle efter att ha kammat hem guldet i seniorklassen.
  Läs mer

 • Progsession har tagit snowboardtjejers nivå till en ny nivå. Foto: Daniel Bernstål.
  På sju år har Progsession tagit snowboardtjejer till en helt ny nivå
  Den 20–23 mars arrangerades Progsession Camp i Funäsdalen där över 30 snowboardtjejer visade sin framfart. Sedan Progsessions start har både antalet tjejer i parken och på de nationella tävlingarna ökat enormt – nu, sju år senare, har även nivån på tjejernas åkning tagit enorma kliv.
  Läs mer

 • Totalvinnarna Felix Axelsson och Tova Nejne belönades med Svenska Spels Hejapris. Foto: Daniel Bernstål.
  Tova och Felix totalvinnare i SSS – skänker pengar till Klimpfjälls Alpina och Massa Brudar
  Efter att den sjätte och sista deltävlingen i Swedish Snowboard Series var avklarad stod Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina, och Felix Axelsson, Massa Brudar, som vinnare av totalen. Förutom äran och berömmelsen tilldelades de även Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor – prispengarna väljer de att dela med deras förening för att stötta tjej- och ungdomsverksamheten.
  Läs mer

 • Sven Thorgren under världscupavslutningen i Silvaplana, Schweiz. Foto: FIS.
  Sista världscuptävlingen avklarad – Sven Thorgren satsade allt för att vinna kvalet
  Det blev ett snöpligt avslut på världscupsäsongen 2023/2024 när ingen av de svenska åkarna lyckades visa vad de egentligen går för. Bäst gick det för William Mathisen, som klev in i tävlingen med säsongbästa i bagaget, när han slutade på en 14e plats i sitt kvalheat.
  Läs mer

RSS för Speedski


 • Hejapriset
  Siri Kling Andersson och Agnes Abrahamsson får Svenska Spels Hejapris
  Agnes Abrahamsson, Väst Alpin SK, och Siri Kling Andersson, IFK Borlänge Alpin, belönades med Svenska Spels Hejapris i samband med SM i Speedski i helgen. Snabb utveckling från S2 till S1 och fina prestationer under säsongen var receptet.
  Läs mer

 • Britta och Villemo
  Svenska Mästare i Speedski 2024
  Britta Backlund, Mats Abrahamsson, Villemo Andersson och Chris Engleus – så heter 2024 års Svenska Mästare i Speedski
  Läs mer

 • Villemo
  Lyckat SvenskaCup-race på IdreFjäll
  Lyckad deltävling i Svenska Cupen på Idre Fjäll. Lite lägre hastigheter än på VM, men lika roligt! Både gamla bekanta och nya åkare på start idag.
  Läs mer

 • speedskilaget
  Snö, lavinfara och färdigåkt i Frankrike – världscupen avslutad
  Det var först väldigt varmt, sedan kom 70cm snö och sist regn och vind. De två tävlingsveckorna i Vars avslutades idag med extrem lavinfara och inställd världscupfinal.
  Läs mer

 • SM2024SPEEDSKI
  Kom och åk med oss 5-7 april på Idre Fjäll
  Hur fort har du åkt på ett par skidor? Vill du testa? Här är det perfekta tillfället! Vi kör Träning, Svenska Cupen och SM i Speedski i Specialen på IdreFjäll den 5-7 april. Du behöver vara medlem i en skidklubb och du behöver ha lämpliga skidor (DH eller SG) samt farthjälm (med hårda öron).
  Läs mer

 • Lizzie Pettersen
  Porträtt: Lizzie Pettersen, Världsmästare och OS-silvermedaljör i speedski. En klippa i vårt landslag (men från Norge)
  Lizzie Petterson (Liss-Anne) är visserligen norsk medborgare, bosatt i Oslo, men har ändå varit engagerad i den svenska speedskiorganisationen sedan 2014, när hon själv ställde in speedskidorna i förrådet. Lizzie har något så unikt som ett OS-silver i Speedski från 1992 i Albertville och är mycket välkänd i speedskivärlden. Hos oss är hon Lizzie – den som hjälper alla med allt.
  Läs mer

 • DamerS1Formigal
  Agnes första världscuppall – 202 km/h och en tredjeplats idag i Frankrike
  Agnes Abrahamsson tog sin första pallplats på världscupen när hon med ett åk på 202,66km/h blev trea på en världscuptävling i Vars, Frankrike idag. Det var också flera andra fina svenska prestationer idag.
  Läs mer

 • DamerS1pallen
  VM-Brons till Mathilda Persson
  Mathilda Persson, IFK Falun Alpin, tog hem VM-bronset när även dagens åkning ställdes in och därmed räknas resultatet från fredagens kvalificeringsåk som slutresultat. Vann damklassen gjorde Valentina Greggio, Italien och i herrklassen segrade Simon Billy, Frankrike.
  Läs mer

 • Calle
  En inställd tävlingsdag är också en tävlingsdag! – Läs Calles tankar
  Carl Ribbegårdh är en av våra snabba landslagsåkare och en välkänd profil i speedskivärlden. Läs hans tankar kring VM och en inställd tävlingsdag.
  Läs mer

 • Olof startar
  Blåsigt, ingen åkning idag. VM-finalåk imorgon söndagen den 24 mars
  Vi har alla svenskar med till VM-finaldagen som körs imorgon Söndag 24 mars. Det skulle egentligen ha genomförts semifinal idag men det var för blåsigt för att vara säkert. Arrangörerna har därför valt att utnyttja söndagen som är officiell reservdag och då genomföra både semifinal och final.
  Läs mer

RSS för Telemark


 • Alvin Noaksson tog hem brons i parallellsprint på JVM. Foto: @fistelemark / Sam Decout.
  JVM-brons till Alvin Noaksson – mästerskapets andra medalj
  Alvin Noaksson, Östersund Frösö SLK, fortsätter briljera på Junior-VM i franska Pra Loup. Under fredagen tog han ytterligare en JVM-medalj i telemark när han plockade hem tredjeplatsen i parallellsprint. Mästerskapets två medaljer är ett bevis på att Sverige är med bland toppnationerna på juniorsidan i telemark – något som lovar gott inför framtiden.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson (t.v.) på silverpallen under JVM 22024. Foto: Sam Decout, FIS
  Alvin Noaksson tog silver i junior-VM i telemark
  Den svenske junioren Alvin Noaksson, Östersund Frösö Slalomklubb, briljerade under junior-VM i telemark i franska Pra Loup, genom att ta hem en efterlängtad silvermedalj i disciplinen Classic. Med Vile Noaksson på en imponerande åttonde plats, visar det svenska laget styrka och potential inför framtiden. Dessa prestationer signalerar en ljus era för svensk telemark, med första JVM-medaljen på ett decennium.
  Läs mer

 • Lördagen den 2 mars 2024 firas World Telemark Day. Foto: Sam Decout.
  Fira World Telemark Day den 2 mars
  Lördag den 2 mars firas World Telemark Day i Sverige och resten av världen. Ta chansen att lära dig mer om sporten eller varför inte pröva telemark själv.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson under världscupen i Ål, Norge. Foto: @fis_telemark/Sam Decout.
  Stark laginsats under världscuptävlingarna i Norge
  Fyra svenska åkare stod på start under helgens världscuptävlingar i Ål, Norge. Förutom A-laget var också världscupdebutanten Vile Noaksson, 16 år på plats. Samtliga åkare levererade toppresultat där bland annat Karin Abrahamsson slog till med personbästa och veteranen Olle Collberg fick kliva upp på pallen.
  Läs mer

 • Olle Collberg slutade tvåa på världscupen i Ål, Norge. Foto: @fistelemark/Sam Decout.
  Olle Collberg tvåa på världscupen i telemark – första pallplatsen på två år
  Under helgens världscuptävlingar i Ål, Norge fick Olle Collberg kliva upp på pallen för första gången sedan 2022. Söndagens andraplats i Classic var karriärens tredje pallplats på världscupen för Olle Collberg som fick kliva upp på pallen för första gången redan för ett decennium sedan.
  Läs mer

 • Fr.v. Vile Noaksson, Alvin Noaksson, Olle Collberg och Karin Abrahamsson. Foto: Erik Noaksson.
  Förstaårsjunioren Vile Noaksson imponerade i Varingskollen
  Det stora samtalsämnet efter FIS-tävlingarna i Varingskollen, Norge, var att det nu finns två bröder Noaksson att se upp för. Förstaårsjunioren, och lillebror, Vile Noaksson imponerade genom att utmana storebror Alvin Nokasson som tidigare under säsongen har plockat hem dubbla fjärdeplatser på världscupen.
  Läs mer

 • Porträttbild på Alvin Noaksson.
  Unge Alvin utmanar världseliten i telemark
  En ny utmanare har dykt upp i herrarnas världscup i telemark. Den unge åkaren Alvin Noaksson, tävlandes för Östersund Frösö SLK, gjorde stort avtryck i världscupen genom sina två fjärdeplatser under världscupdebuten.
  Läs mer

 • Pallen under världscupen i Melchsee Frutt Alvin Noaksson fyra Foto: fistelemark / Sam Decout
  Alvin Noaksson fortsätter göra avtryck i världscupen
  Alvin Noaksson, Östersund Frösö SLK, visar att fredagens fjärdeplats i världscupen inte var en engångsföreteelse. Under lördagens parallell upprepar han prestationen och landar ytterligare en fjärdeplats.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson, Karin Abrahamsson och Olle Collberg. Foto: FIS/Sam Decout.
  Succéresultat av telemarksåkarna – Noaksson en placering från världscuppallen
  I Melchsee Frutt, Schweiz, avgjordes säsongens första Classic-tävling på världscupen i telemark där svenskarna levererade två topp sex placeringar. Alvin Noaksson var endast en placering från pallen när han slutade på en fjärde plats och Olle Collberg kammade hem sjätteplatsen.
  Läs mer

 • Karin Abrahamsson. Foto: Josef Obexer.
  Stabil världscuppremiär av Collberg och Abrahamsson
  Äntligen har världscupsäsongen för de svenska telemarksåkarna dragit igång. I italienska Carezza Dolomites levererade Olle Collberg och Karin Abrahamsson stabila resultat och visade fin form inför fortsättningen av säsongen – som kommer bjuda på både spänning och fartfyllda dueller.
  Läs mer

RSS för Alla på snö


 • Alla på snö-utbildaren Dennis Andersson. Foto: Ulf Palm. Bakgrundsbild: Trons.
  Alla på snö – Bakom kulisserna med Dennis Andersson
  Säsongen 2023/2024 fyller Alla på snö hela 15 år. För att fira detta passar vi på att lära känna personerna bakom verksamheten som gör det möjligt för tusentals barn att uppleva skid- och snowboardglädje varje år. Denna gång får vi lära känna Dennis Andersson som har gjort fler än tio Alla på snö-säsonger som längdutbildare.
  Läs mer

 • Big Day Out i Väsjöbacken, Stockholm, 2024. Foto: Anders Neuman.
  Fler barn på bräda tack vare Alla på snö och Burton
  Sedan starten 2009 har Alla på snö erbjudit hundratusentals barn möjligheten att pröva alpin- och längdåkning – nu lägger satsningen in en extra växel för att ge fler barn och ungdomar möjligheten att få glida fram även på snowboard.
  Läs mer

 • Alla på snö i Hammarbybacken tillsammans med "Barn till ensamma mammor". Foto: SSF.
  Sommarskidåkning med Alla på snö och ”Barn till ensamma mamamor”
  Tillsammans med Fryshusets verksamhet ”Barn till ensamma mammor” (BEM) skapade Alla på snö skidglädje för 59 ensamma mammor och deras barn. Under två tillfällen i maj och juni välkomnades BEMs medlemmar till Hammarbybacken i Stockholm där de fick möjligheten att åka skidor – på sommaren.
  Läs mer

 • Montage med glada barn som kastar snö upp i luften och porträttbild Charlotta Bürger Hyllienmark
  Alla på snö 15 år – initiativtagaren Charlotta berättar om hur allt började
  Vi fortsätter fira att det är 15 år sedan initiativet Alla på Snö startade. I artikelserien har vi nu kommit fram till Charlotta Bürger Hyllienmark som var den som drog igång Alla på snö.
  Läs mer

 • Alla på snö-maskoten Flake med Alla på snö-ledare
  Årets Alla på snö-ledare 2023/2024 utsedda
  Under vintern har många unga ledare hjälpt till att sprida snöglädje till skolbarn runt om i landet. För att uppmärksamma deras fantastiska insatser delar Svenska Skidförbundet ut priset ”Årets Alla på snö-ledare”. 2023/2024-års pristagare är: Ida Johansson, Rasmus Brost och Ulrika Andersson
  Läs mer

 • Kollage med bilder från Alla på snö.
  Tack för ännu en fantastisk Alla på snö-säsong
  När vi summerar säsongen 2023/2024 är det med stora, ödmjuka leenden och en enorm tacksamhet för att vi tillsammans med alla fantastiska anläggningar, backar, spår, uthyrningar, lift/driftpersonal, gymnasieskolor, utbildare, föreningar, engagerade eldsjälar, kommuner och partners har nått närmare 33 000 deltagare.
  Läs mer

 • Vinnare i Stjärnjakten 2024.
  Tällbergs skola och fritidshem vinnare av Stjärnjakten 2024
  Närmare 2 000 barn och elever aktiverades när Stjärnjakten för skolor och fritidshem arrangerades för fjärde året i rad. Efter en lång vinter står det klart att Tällbergs skola och fritidshem har samlat flest stjärnor och är vinnare i Stjärnjakten 2024 – stort grattis!
  Läs mer

 • Foto: SSF.
  Alla på snö aktiverar fler barn på anpassade grundskolor
  Under vintern har Svenska Skidförbundets satsning Alla på snö skapat en mer inkluderande snöupplevelse genom att bjuda in allt fler barn från anpassade grundskolor. Dagarna har inte bara varit en möjlighet för barnen att uppleva skidglädje, utan också en chans för eleverna att växa, utmana sig själva och skapa minnen för livet.
  Läs mer

 • Unga gymnasieledare under en Alla på snö-dag.
  Hjälp oss hitta "Årets Alla på snö-ledare"
  För att klara av att skapa inpirerande och säkra miljöer för alla barn som deltar i Alla på snö utbildar vi speciella Alla på snö-ledare i de kommuner vi besöker. Nu har du chans att nominera någon som har det lilla extra till "Årets Alla på snö-ledare".
  Läs mer

 • Generalsekreterare Pernilla Bonde tillsammans med barn som deltog i Alla på snö i Källviksbacken i Falun. Foto: Lotte Jernberg.
  15 miljoner kronor till att aktivera ännu fler barn och unga på snö
  Vi har än en gång fått ett stöd på 15 000 000 kronor till vår satsning att aktivera fler barn och ungdomar på snö och skickar ett jättestort tack till alla som är med i Svenska Postkodlotteriet.
  Läs mer

Huvudsponsor