Gå till innehåll

SSF

RSS-exponeringar

Dessa nyhetsmoduler används för att exponera RSS-flöden.

RSS för Svenska Skidförbundet


 • Gävle Skidkamrater arbete med trygg idrott har genererat fler aktiva barn och ungdomar. Foto: Gävle Skidkamrater.
  Positivt Tugg – så har Gävle Skidkamrater skapat trygg idrott
  Sedan 2021 har Gävle Skidkamrater tredubblat antalet aktiva barn och ungdomar. Den stora ökningen beror till stor del av projekt Positivt Tugg som skapat gemenskap, engagerade föräldrar och trygg idrott där barn och ungdomar hittar nya vänner.
  Läs mer

 • SSFs snowparkutbildningar.
  Lär dig bygga park – gå någon av SSFs snowparkutbildningar
  Vill du lära dig hur man bygger hopp och veta vad som är viktigt att tänka på för att underhålla en park? I vinter finns flera möjligheter att lära dig mer om parkbyggnation. Ta chansen att delta i allt från webbinarium och praktiska utbildningar till digitala kurser.
  Läs mer

 • Dags att söka skid- och snowboardgymnasium.
  Sista dagen att ansöka skid- och snowboardgymnasium
  I dag är sista dagen att ansökan till skid- och snowboardgymnasium. Få en unik möjlighet att utvecklas som idrottare på elitnivå samtidigt som du får en utbildning.
  Läs mer

 • Anläggningsforum
  Se anläggningsforumet om vattenverksamhet och vattendom
  Missade du anläggningsforumet den 22 november då Havs- och vattenmyndigheten berättade mer om vattenverksamhet och vattendom. Nu finns det att se via webbplatsen eller YouTube.
  Läs mer

 • Härlig stämning när publiken hejar fram en svensk åkare under Svenska Skidspelen i Falun. Foto: Ulf Palm.
  Ekonomiansvarig sökes till Svenska Skidspelen
  Svenska Skidspelen söker en erfaren och engagerad ekonomiansvarig som vill bidra till spelens fortsatta framgång. Du får arbeta med tre spännande bolag och dessutom verka i en unik miljö – som präglas av skidåkningens passion och glädje.
  Läs mer

 • Ebba Andersson och Sandra Näslund med telefonnummer för Jerringpriset 2023. Foto: Bildbyrån.
  Ebba och Sandra nominerade till Jerringpriset
  När Radiosporten avslöjade vilka kandidater som har chans att vinna Jerringpriset 2023 fanns två av våra vintersportstjärnor med Ebba Andersson och Sandra Näslund – nu behöver vi din hjälp att rösta!
  Läs mer

 • Capgemeni ny partner till SSF. Bakgrundsfoto: Bildbyrån
  Capgemini ny partner till Svenska Skidförbundet
  Svenska Skidförbundet är i full färd med att genomföra en digital utvecklingsresa. För att stödja oss i processen hälsar vi Capgemini välkomna som digitaliserings- och förändringspartner.
  Läs mer

 • Alpin- och längdåkare som håller en check från Svenska Spel.
  Svenska Spels Gräsroten ger en halvmiljon till SSFs klubbar
  Svenska Spel delar varje år ut många miljoner via initiativet Gräsroten till svensk ungdomsidrott. I år fördelas nära en halv miljon kronor bland föreningar inom Svenska Skidförbundets som anslutit sig till Gräsroten.
  Läs mer

 • Alla på snö-ledare och barn kastar snö upp i luften. Foto: Trons.
  Fira World Snow Day 21 januari 2024
  Hur firar din förening World Snow Day? Bjud in aktiva, nyfikna nybörjare, släkt och vänner – alla kan vara med. Förutom att sprida snöglädje är World Snow Day ett perfekt tillfälle för din förening att visa upp er verksamhet och hitta nya medlemmar.
  Läs mer


 • SSFs Allmänna tävlingsregler reviderade
  Svenska Skidförbundets allmänna tävlingsregler är reviderade, de startade gälla den 1 juli 2023.
  Läs mer

RSS för Alpint • Tidig specialisering – webbinarium med Christer Malm
  Nu är det äntligen dags för säsongens första webbinarium och denna gång kommer vi prata om tidig specialisering och vad forskningen säger om detta.
  Läs mer


 • Europacuppremiär för herrarna i Team Svenska Spel: ”Redo och taggade”
  Precis som damerna vankas premiär för Europacupherrarna i Storslalom och super G i schweiziska Zinal. Fem svenskar är uttagna till storslalomen, där det finns gott om erfarenhet både från Europa- och världscup, och en till super g:n. – Vi är redo och taggade, säger Iver Bjerkestrand, huvudtränare för Team Svenska Spel herr.
  Läs mer


 • Rivstart på Sveriges alpina elitserie i Funäsdalen
  Efter en riktig toppsäsong som avslutades i samband med SM i Sundsvall 2023 är det dags för Sveriges bästa skidåkare att samlas i Funäsdalen. Det är säsongens första tävling i Svenska Spel Alpine Elite Tour – Sveriges alpina elitserie.
  Läs mer


 • Fyra herrar startar i Val d’Isere – Hörnblad får ny chans i St. Moritz
  Herrarnas världscup går vidare till Val d’Isere för storslalom och slalom kommande helg med fyra svenska killar på starty. Parallellt kör damerna dubbla super G och störtlopp i St. Moritz där Lisa Hörnblad förhoppningsvis får göra efterlängtad comeback.
  Läs mer


 • Premiär i Europacupen – Team Svenska Spels damer är redo
  I veckan är det premiärer för Europacupen med en storslalom i Schweiziska Zinal för både herrar och damer där damerna är först ut. Direkt efter Zinal åker damerna till österrikiska Mayrhofen för säsongens första Europacupslalom. Efter en fantastisk fjolårssäsong och en bra träningshöst står de svenska damerna nu redo att ta sig an den nya säsongen med stora förhoppningar.
  Läs mer


 • Storslalom, störtlopp och super G väntar: Här är de svenska åkarna
  Världscuptouren fortsätter på den amerikanska kontinenten med tävlingar i Tremblant i Kanada och Beaver Creek i USA. För svensk del får vi se Sara Hector, Estelle Alphand, Hilma Lövblom, Lisa Nyberg och Felix Monsén på start kommande helg.
  Läs mer

 • Hector om relationen med Reinhard Berbig: "Extremt betydelsefull"
  Det vankas världscup med storslalom och slalom i Killington. Laget är på plats och det är även de som inte syns så ofta: Serviceteamet bakom åkarna som ser till att allt funkar. Men de gör så mycket mer än att fixa skidor.
  Läs mer


 • Skidgymnasium Alpint- och Skicross HT 2024
  Sista ansökningsdag till Skidgymnasium Alpint- och Skicross 1/12 2023.
  Läs mer


 • Alpina digitala tävlings- och tidtagarutbildning i december.
  Passa på att utbilda er förening inför vintern ungdomstävlingar. Digitala utbildningar i tävlingskunskap och tidtagning.
  Läs mer


 • Storslalom och slalom väntar i Killington: Öhlund gör storslalomdebut
  Världscupen är i gång på allvar och till helgen väntar storslalom och slalom i Killington, USA, där Cornelia Öhlund gör sin första storslalomstart på världscupnivå. Hanna Aronsson Elfman saknas dock i truppen efter att ha fått ta ett steg tillbaka i rehabiliteringen efter sin fotskada.
  Läs mer

RSS för Backhoppning


 • Frida Westman hoppar under en tävling. Foto: Bildbyrån.
  Frida Westman korsbandsskadad – missar säsongen
  Backhopparstjärnan Frida Westmans säsong är över innan den ens har börjat. Det var under träning i Trondheim som Frida föll i landningen och det ville sig inte bättre än att främre korsbandet skadades. Men Frida är stark och siktar på att vara tillbaka till VM-säsongen 2024/2025.
  Läs mer

 • Svensk backhopparen Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Frida Westman inleder svensk-norskt samarbete för framtida segrar
  Från och med säsongen 2023/2024 inleder det svenska backhoppningslöftet Frida Westman ett nytt spännande samarbete. Svenska Skidförbundet har tillsammans med det Norska Skidförbundet kommit fram till ett avtal som innebär att Westman kommer träna, resa och bo med det norska landslaget.
  Läs mer

 • Cooperating Nations i Planica, Slovenien.
  Svensk backhoppning med i internationellt framgångsrikt samarbete
  För tredje året i rad genomfördes Cooperating Nations i Planica, Slovenien. Svensk backhoppning, med Marit Stub Nybelius i spetsen, hade en framträdande roll i det framgångsrika samarbetet som ska lyfta mindre nationer i backhoppningsvärlden.
  Läs mer

 • Backhoppning VM Planica
  Svensk domare under VM i Planica
  I år har VM i backhoppning svenskt i domarstaben. Marit Stub Nybelius som med lång erfarenhet av arbetet som internationell domare, jobbar i år med att döma backhoppning och nordisk kombination i Planica tillsammans med andra internationella domare. Ett givande men intressant arbete.
  Läs mer

 • Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Westman avstår VM i Planica
  Förhoppningar fanns att den nya backhopparstjärnan Frida Westman skulle känna sig återställd nog för att delta i världsmästerskapen i Planica. Nu kommer dock beskedet att Westman avstår från att hoppa i VM.
  Läs mer

 • Backhopparen Frida Westman vid hoppbackarna, lyfter upp skidorna.
  Frida Westman tillbaka i hoppbacken
  Backhoppningens nya stjärnskott Frida Westman har genomfört sina första hopp efter knäskadan hon ådrog sig i under den historiska första pallplatsen i november. Efter månader av rehab fick Frida äntligen positiva testresultat hos fysioterapeuten som gav "grönt ljus" för Frida att hoppa igen.
  Läs mer


 • Europaungdoms-OS för Tobias och Rikard
  Tobias Fröier och Rickard Nyström fick äran att representera Sverige när den svenska truppen till Europeiskaungdoms-OS (EYOF) togs ut. Med nya erfarenheter i bagaget siktar de på nordiska juniorlandskampen.
  Läs mer

 • Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Westmans glädjebesked: Ingen skada på korsbandet
  Frida Westman, hela Backhopparsverige och alla fans kan andas ut. Det var ingen skada på korsbandet – som befarat, något som antagligen hade ödelagt hela säsongen.
  Läs mer

 • Frida Westman. Foto: Bildbyrån.
  Fortfarande oklart kring Frida Westmans skada
  Det var vid den sista landningen, som innebar en historisk svensk pallplats, som Frida Westman fick känningar i höger knä. Undersökningar visar att det troligen inte rör sig om en korsbandsskada, men däremot skador på menisken.
  Läs mer

 • Backhoppningstornen i Falun. Foto: Lotte Jernberg
  Norges cupen i Falun – världspremiär på snö
  I helgen är det dags för backhoppare från hela världen att tävla i Norgescupen i Falun. Tack vare den sparade snön är Lugnet den enda backhoppningsanläggning i världen just nu med snö.
  Läs mer

RSS för Freeski


 • Freeskiåkaren Martin Nordqvist. Foto: FIS.
  En hjälpande hand för korsbandsskadade freeskiåkare
  Nu finns ett protokoll med tips, råd och stöd för både korsbandsskadade freeskiåkare och deras tränare. Med hjälp av protokollet minskar glappet mellan rehabiliteringsträning i gymmet och skidåkning ute i parken – “den grenspecifika rehabiliteringen är väldigt viktig”.
  Läs mer

 • Luossavaarabacken i Kiruna. Foto: Tobias Stjärnström.
  Kiruna vill storsatsa på parkåkning – drömmer om att arrangera världscup
  I Kiruna utreder samverkansaktören Kiruna växer en rekordsatsning på utveckling av Luossavaarabacken med drömmen om att arrangera världscupen i big air. Förutom att bidra till utvecklingen av Kiruna som destination gynnas även den lokala föreningen, RISK, samt skid- och snowboardgymnasiet av det redan pågående arbetet att ta Luossabacken till nästa nivå.
  Läs mer

 • Jesper Tjäder. Foto: FIS.
  Tjäder efter femteplatsen i big air-finalen – “Det här var sista världscupen för mig”
  Både Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson var länge med och fightades om pallplatserna i världscupfinalen i big air i Beijing, Kina. Tillslut var det mindre än en poäng som skilde Jesper Tjäder från en pallplats i hans sista tävling för säsongen.
  Läs mer

 • Jesper Tjäder under världscupen i OS-arenan från 2022. Foto: FIS.
  Tjäder och Magnusson vidare till big air-final – ändrade taktik i sista sekund
  Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson slog till med en andra- respektive tredjeplats i heat två under torsdagens big air-kval i världscupen. Ställ väckarklockan och gör er redo när de jagar säsongens första pallplatser i finalen som sänds live på ViaPlay Vinter med start klockan 05.50 på lördag.
  Läs mer

 • Jesper Tjäder under slopestylekvalet i Stubai, Österrike. Foto: FIS.
  Jesper Tjäder sjua efter inställd final
  Vädret satte stopp för säsongens första slopestylefinal som tvingades ställas in. Istället räknades kvalet som officiellt resultat och Jesper Tjäder slutade där med på en sjundeplats.
  Läs mer

 • Foto: Daniel Bernstål.
  Jesper Tjäder vidare till slopestylefinal – lärde sig nytt trick
  Jesper Tjäder visade inga premiärnerver under slopestylekvalet, istället drog han fram ett nytt trick ur rockärmen. Det nya tricket och ett i övrigt stabil åk tog honom hela vägen till morgondagens final. Följ Jesper Tjäder i jakten på en pallplats live på SVT Play med start klockan 09.25 i morgon, fredag.
  Läs mer

 • Foto: Daniel Bernstål.
  Är du freeskiåkare och student? Delta i World University Games 2025
  Är du freeskiåkare och student på eftergymnasial nivå? Ta chansen att delta i World University Games 2025.
  Läs mer

 • Foto: Daniel Bernstål.
  Anta stjärnornas utmaningar och samla pins
  Vinterns roligaste utmaningar är här! Våra landslagstjärnor och freeskilegender har inför säsongen tagit fram olika utmaningar att ta sig an i eller utanför parken. Varje utmaning har ett eget märke i form av en pin – hur många klarar du?
  Läs mer

 • Oscar Wester. Foto: Daniel Rönnbäck.
  Freeskistjärnan Oscar Wester tar över ansvaret för de nationella tävlingarna
  Efter förra säsongen meddelade landslagsstjärnan Oscar Wester att han lägger tävlingskarriären på hyllan. Nu vill han ge tillbaka till sporten och kliver in i rollen som ansvarig för de nationella tävlingarna Swedish Slopestyle Tour, Swedish Snowboard Series och Svenska Mästerskapen.
  Läs mer

 • Axel Burmansson, Sälens IF. Foto: Daniel Bernstål.
  Debutanten Burmansson tre poäng från inställd världscupfinal
  Axel Burmansson visade inga debutnerver när han slutade på en sjunde plats i kvalheat två – endast tre poäng och två placeringar från en finalplats. En final som sedan ställdes in och kvalresultatet räknades som slutresultat.
  Läs mer

RSS för Grässkidåkning

Finns inga riktiga nyheter för denna gren ännu, därför avvaktat med denna.

RSS för Längdåkning


 • Öppen vallabod på Folksam Cup - förebild för ny målsättning på USM. Foto:SSF
  Gemensam vallning är målet för ungdoms-SM
  Svenska Skidförbundet kommer tillsammans med Vauhti och Red Creek att skapa förutsättningar för gemensam vallning när Almby IK och Garphyttans IF arrangerar USM i Ånnaboda, Örebro i februari 2024.
  Läs mer


 • Skidlandslaget till världscupen i Östersund
  Världscup nummer två på svensk mark är på ingång – nu vänds blickarna mot Jämtland och Östersund för två fartfyllda tävlingsdagar framför hemmapublik. Här är truppen som kommer att representera Sverige under helgens världscuptävlingar.
  Läs mer

 • Bildkollage damer
  Ny rapport ska säkra att svensk damskidåkning fortsätter att blomstra
  Säsongen har startat och redan i första världscuptävlingen radade damerna upp pallplaceringar i Ruka. Tre tävlingar. Tre första placeringar. Fem olika individer i centrum och framgångarna fortsätter med ytterligare pallplatser och första damstafettvinsten på 14 år i Gällivare.
  Läs mer


 • Historisk stafettseger i världscupen i Gällivare
  Världscupen i Gällivare bjöd på fyra medaljer i lika många lopp - bland annat första stafettguldet för damlaget sedan 2009.
  Läs mer

 • Jonatan Lindberg vann Hejapriset i Idre.
  Jonatan Lindberg tilldelades säsongens första Hejapris
  När Ford Smart Energy Cup hade premiär i Idre var herrarnas sprint i fokus för säsongens första Hejapris. Många juniorer ville utmana senioreliten och en av dessa var Jonatan Lindberg, från IFK Mora SK som tog sig hela vägen till final. Lindberg slutade sexa men hans prologtid gjorde honom till säsongens första Hejapristagare.
  Läs mer


 • Stort intresse bland ungdomar att lära sig mer om hur de kan coacha sig själva
  Tidigare i november erbjöds en öppen föreläsning med Anneli Östberg för 13–16 åringar med fokus på hur ungdomarna kan stärka sig själva mentalt. Intresset var stort och föreläsningen hade närmare 300 deltagare. Fantastiskt kul att så många ungdomar tog chansen!
  Läs mer


 • Skidlandslaget till världscupen i Gällivare
  Efter en fin världscuppremiär i Ruka med totalt fem pallplatser, varav tre segrar, är det dags att ladda om mot en tävlingshelg i Gällivare. Nu presenteras landslaget som kommer att representera Sverige i världscupen i Gällivare, helgen den 2-3 december.
  Läs mer


 • Stark världcuppremiär för svenskorna i Ruka
  Världscuppremiären i Ruka bjöd på fem pallplatser, tre guld, ett silver och ett brons. Frida Karlsson lämnar helgen som ledare i den totala världscupen och Moa Ilar med sin första individuella seger i världscupen.
  Läs mer

 • Gustaf Berglund vann dubbelt på Idre Fjäll.
  Berglund tog distansdubbeln i Idre
  Gustaf Berglund som segrare igen och en rejäl utskåpning från den klassiska specialisten Sofia Henriksson. Det blev slutresultaten när 10 kilometer klassiskt avslutade Ford Smart Energy Cup i Idre.
  Läs mer

 • Gustaf Berglund vann herrarnas fristilslopp under lördagens Ford Smart Energy Cup.
  Berglund och norskt stjärnskott vinnare i Idre
  På ett soldränkt Idre Fjäll avgjordes 10 kilometer fristil under lördagens Ford Smart Energy Cup. Gustaf Berglund vann herrklassen medan den unga norskan Milla Grosberghaugen Andreassen vann damloppet med Märta Rosenberg som tvåa.
  Läs mer

RSS för Puckel


 • Nicolina Stenkula under kvalet i världscupen på hemmaplan. Foto: Ludvig Fjällström.
  Gustafson och Stenkula imponerade i världscupen på hemmaplan
  Världens bästa puckelåkare är på plats på Idre Fjäll och under torsdagen gick damernas kval av stapeln. Både Moa Gustafson och Nicolina Stenkula stod för starka insatser och visade att de hör hemma bland världseliten.
  Läs mer

 • Den nya puckelbacken i Idre Fjäll är redo för världscupen.
  Dags för världscup på hemmaplan – Idre Fjäll välkomnar puckeleliten
  De svenska åkarna stod för en imponerande laginsats under världscuppremiären i finska Ruka. Nu har det äntligen blivit dags för de formstarka svenska åkarna att välkomna resten av världseliten till hemmaplan i Idre Fjäll där två världscuptävlingar väntar 7–9 december.
  Läs mer

 • Walter Wallberg
  Wallberg tvåa i världscupspremiären
  Världscupsäsongen 2023/2024 rivstartade i finska Ruka och Sverige visade sig starkt med fem av sex herrar i finalfältet där Walter Wallberg knep andraplatsen. Moa Gustafson, Värmdö Freestyle, slutade på 31a plats.

  Läs mer

 • Världscupbacken i Ruka, Finland, Foto: Walter Wallberg.
  Svenska laget redo för världscuppremiär i finska Ruka
  Det har blivit dags för puckelåkarna ett ge sig in i hetluften när världscupen drar igång i finska Ruka. Sju laddade svenska åkare finns med på start i dagens tävling där finalen sänds live på ViaPlay Vinter med start klockan 16.05 svensk tid.
  Läs mer

 • Linus Öjelind.
  Fem snabba med Linus Öjelind
  Efter tre år i Ski Team Sweden Moguls har nu Linus Öjelind, Luleå SK Freestyle, valt att avsluta sin karriär som puckelåkare. Detta efter att ha kämpat hårt med en långdragen fotskada som vägrat läka.
  Läs mer

 • Åkare, ledare och föräldrar på Tränings- och utbildningshelgen i Idre Fjäll.
  Rekordstort deltagande på Nationella Utbildnings- och Träningshelgen i Idre Fjäll
  Det blev en mycket lyckad helg när ett rekordstort antal puckelåkare, puckeltränare, STUP-deltagare och föräldrar samlades under helgen vecka 47 i Idre Fjäll. Mycket snö och ett gnistrande fint väder gjorde att förutsättningarna inte kunde vara bättre.
  Läs mer

 • Herrarnas pall från FIS Idre Fjäll. Fr.v. Rasmus Stegfeltd, Walter Wallberg, och Ikkei Fujimura.
  Stark svensk laginsats under andra tävlingsdagen i Idre Fjäll
  Åkarna bjöd på show och spännande tävlingar under den andra tävlingsdagen i Idre Fjäll. På damsidan blev Moa Gustafson bäste svensk när hon slutade precis utanför pallen medan Walter Wallberg säkrade en dubbelseger på herrsidan.
  Läs mer

 • Herrarnas pall från FIS OPN i Idre Fjäll. Fr.v. Emil Holmgren, Walter Wallberg och Robin Olgård.
  Lyckad tävlingspremiär på FIS OPN i Idre Fjäll
  Den branta och långa backen i Idre Fjäll ställde stora krav på åkarna under den första tävlingsdagen av FIS OPN. Men med perfekta förhållanden bjöds det ändå på åkning av hög klass.
  Läs mer

 • Idre Fjäll har byggt en ny puckelbacke som håller världsklass.
  Den nya puckelbacken i Idre Fjäll är i gång
  Lång, brant och utslagsgivande – så lyder beskrivningen av den nya puckelbacken i Idre Fjäll. Redan den 18–19 november arrangeras första tävlingen i den nya backen som håller världsklass och levererar perfekta träningsförutsättningar för såväl världseliten som nationella åkare, skidgymnasiet och juniorer.
  Läs mer

 • Walter Wallberg Preseason Session.
  Glädje och gemenskap på Walter Wallberg Session på LiMo
  I helgen arrangerades Walter Wallberg Session på träningsanläggningen LiMo på Lillsved. Med på lägret var 30 puckelåkare i åldern 10–17 år som tillsammans med Walter tränade fys, trampolin och hoppade i hopprampen.
  Läs mer

RSS för Rullskidor

RSS för Skicross • Skicrosspremiär i Val Thorens med laddat svenskt lag
  Val Thorens, Frankrike, står även i år för värdskapet då skicrossvärldscupen har premiär. Sverige kommer med en större trupp än ifjol och med en totalvinst i världscupen, en andraplats i världscuptotalen, en juniorvärldsmästartitel och tre VM-medaljer i bagaget från fjolårssäsongen.
  Läs mer

 • Skicrosstävling pågår i Idre Fjäll
  Idre Fjäll och SSF tar emot kvinnliga skicrossåkare: Ska bredda sporten genom internationellt läger
  Svensk skicross har länge haft en stark damtradition som genererat en lång rad skickliga skidåkare på internationell toppnivå. Men internationellt sett finns det relativt få kvinnliga åkare som befinner sig på världscupnivå. Det vill Internationella Skid- och Snowboardförbundet FIS ändra på och därför står Idre Fjäll värd för 21 åkare från nio länder som ska inspirera och lära av varandra.
  Läs mer


 • Alpina och skicrosslandslagets klädpartner hårt drabbat av lågkonjunkturen
  Ski Team Sweden Alpines och Skicross samarbetspartner Ridebrain har drabbats av den finansiella krisen. Med anledning av detta vill Ski Team Sweden Alpine och Skicross informera om förloppet.
  Läs mer


 • VARTA – ny partner till ett laddat Skicrosslandslag
  Världens bästa skicrosslandslag har knutit avtal med det över 130 år gamla anrika batteriföretaget VARTA.
  Läs mer


 • Idre Fjäll förlänger med Skicrosslandslaget och blir värd för Världscupsavslutningen
  Idre Fjäll förlänger avtalet med skicrosslandslaget och blir också arrangörsort för världscupfinalen i skicross den 22-24 mars, 2024.
  Läs mer


 • Fredrik Nilsson uttagen till SOKs Topp och Talang
  Fredrik Nilsson, Åre SLK, tas ut till Svenska Olympiska Kommitténs, SOKs, Topp och Talang som ger ett skräddarsytt stöd för långsiktig satsning. – Det är så skönt och jag tror det kommer att bli en ”game changer” för mig, säger Nilsson.
  Läs mer

 • Skicrosslandslaget 2023/2024
  Här är skicrosslandslaget 2023/2024
  De åkare som kommer att ingå i landslagets träningsgrupper 2023/2024 är redo att ta sig an uppgiften. Läs vidare och se vilka som kommer att få chansen att representera Sverige i skicross nästa säsong.
  Läs mer

 • Skicrossbana sätts upp i Stendalen, Åre, i maj 2023.
  Säsongens sista skicrossläger går i Stendalen
  Skicrosslandslaget har haft en fantastisk säsong med Sandra Näslund som totalsegrare i världscupen, David Mobärg som totaltvåa och en rad framgångar på världscup och mästerskap. Nu börjar säsongen nå sitt slut men ett läger kvarstår och kommer att genomföras mellan den 4 och 7 maj där damer och herrar bjuds in till Åre och Stendalen.
  Läs mer

 • Sveriges bästa skicrossåkare samlas i Idre Fjäll för SM 2023.
  Idre Fjäll bjuder på skicrossfest med SM och nästa generations åkare
  15-16 april står Idre Fjäll värd för vårens skidfest när det ska koras svenska mästare och samtidigt körs Skicross Next Generation, SNG. Den späckade helgen bjuder, förutom på tävling, på inspiration, kamratmiddag och möjlighet att både träna och träffa Sveriges bästa åkare.
  Läs mer

 • Fredrik Nilsson, Åre SLK, tog guld på Junior-VM i Italien 2023.
  JVM-guld till Åreåkaren Fredrik Nilsson
  Junior-VM i skicross och snowboardcross fick en tidigare start än planerat när vädret hotade de individuella finalerna. Oavsett blev det anledning att fira i det svenska lägret när Fredrik Nilsson, Åre SLK, tog hem svenskt guld på söndagen.
  Läs mer

RSS för Snowboard


 • Foto: Daniel Bernstål.
  Är du snowboardåkare och student? Delta i World University Games 2025
  Är du snowboardåkare och student på eftergymnasial nivå? Ta chansen att delta i World University Games 2025.
  Läs mer

 • Sven Thorgren i Chur, Schweiz. Foto: Buchholz/FIS Snowboard.
  Efter världscuppremiären: ”det finns hunger efter revansch”
  De svenska åkarna gav allt och lite till i kvalet där Gabriel Almqvist till och med testade ett nytt trick för första gången. Trots finalmiss lämnar de premiärhelgen i Chur, Schweiz, med en positiv känsla och revanschlust.
  Läs mer

 • Sven Thorgren, Gabriel Almqvist och William Mathisen. Foto: Daniel Bernstål.
  Trots inställd träning – svenskarna redo för världscuppremiär
  På lördag den 21 oktober är det dags för snowboardåkarna att ge sig in i hetluften när säsongens första världscuptävling går av stapeln i Chur, Schweiz. Med bara en träningsdag i bagaget är tre svenska åkare redo för big air-kval som planeras att gå av stapeln på lördag.
  Läs mer


 • Tävlingskalender för SSS
  Nu finns äntligen datum för stoppen i den nationella tävlingsserien Swedish Snowboard Series (SSS) för säsongen 2023/2024.
  Läs mer

 • William Mathisen, foto: Joakim Hammar
  William Mathisen uttagen till Topp och Talang
  Nyligen meddelades om de fem nya vinteridrottare som blivit uttagna i SOK:s stödprogram Topp och Talang. En av dem är William Mathisen som levererat på hög nivå i sin sport och som nu får chans att gå ännu mer in på djupet i sin snowboardsatsning.
  Läs mer

 • Snowboardlandslagets alla aktiva för säsongen 2023/2024
  Snowboardlandslaget klart för säsongen 2023/2024
  Förra veckan presenterades A-landslaget. Nu står även snowboardens utvecklingslag klart för kommande säsong och stärks den här gången upp med tre nya ansikten. Totalt är det tio aktiva uttagna i landslagen som nu påbörjar arbetet inför kommande säsong.
  – Min magkänsla säger redan nu succé, säger coachen Niklas Mattsson.

  Läs mer

 • Progsession i middagsberget
  Hejapris till Lova Bäckström för en fantastisk säsong
  Under den härliga säsongsavslutningen Ragnarrök i Middagsberget hyllades Lova Bäckström av Progsession genom Svenska Spels Hejapris. Lova väljer att skänka prispengarna till Brälappen, där prispengarna får möjlighet att investeras i föreningens ungdomsverksamhet.
  Läs mer

 • Vildis Edwinsdottir och Felix Axelsson vinner årets upplaga av The Flip
  Felix Axelsson och Vildis Edwinsdottir vinner snowboardens The Flip
  Kläppen bjöd på strålande väder under hela SM-helgen. I den mixade partävlingen The Flip var det Felix Axelsson och Vildis Edwinsdottir som komponerade ihop dagens mest kreativa åk och vann den relativt nya grenen.
  Läs mer

 • Lova Bäckström i halfpipen under SM i Kläppen
  Lova Bäckström vinner halfpipen och avslutar helgen med tre SM-guld
  Den 16-åriga umetjejen levererade ett riktigt kanonåk i halfpipen när snowboardåkarnas avslutande SM-tävling avgjordes under söndagen. Vinsten i den sista grenen blir där med hennes tredje guld från årets SM i Kläppen.
  – Det känns ju nästan overkligt, säger Bäckström.

  Läs mer

 • Lova Bäckström och Niklas Mattsson vinner SM i big air
  Lova Bäckström och Niklas Mattsson vinner SM-guld i big air
  Kläppen bjöd fortsatt på strålande väder när SM-tävlingarna fortsatte under lördagen. Big air stod på dagens schema och tävlingen höll riktigt hög nivå. Lova Bäckström tog sitt andra SM-guld och Niklas Mattsson stod för dagens starkaste insats i herrklassen.
  Läs mer

RSS för Speedski


 • Ski Team Sweden Speedski 2024
  Speedskisäsongen 2024 snart igång
  För några veckor sedan var vi Oslo och åkte skidor inomhus, i helgen var vi i Idre och Fluortestade våra skidor (och passade på att åka). 15-17 December kör vi vårt traditionella öppna lucialäger i Idre. Håll utkik - vi kommer att åka fort 2024!
  Läs mer

 • Ski Team Sweden Speedski bjuder in till fartläder på Idre Fjäll.
  Ski Team Sweden Speedski bjuder in till fartläger
  Älskar du fart och vill bli bättre på att åka snabbt? Nu bjuder Ski Team Sweden Speedski in till fartläger på Idre Fjäll 15–17 december. Ta chansen att träna tillsammans med några av världens snabbaste skidåkare.
  Läs mer

 • Britta vann världscup och vm
  Rekordsäsongen 2023
  VM-Guld och världscupsegrar, svenskt rekord och gott om publicitet. Men också snöbrist och inställda tävlingar. En framgångsrik säsong med massor av personliga rekord och många andra ingredienser är över.
  Läs mer

 • Britta Backlund
  Britta vann Världscupfinalen och totala Världscupen 2023
  Britta Backlund visade varför hon är världsmästare när hon vann världscupfinalen och därmed säkrade totalsegern 2023.
  Läs mer

 • Britta Backlund
  Britta tvåa idag - världscupfinal imorgon
  De avslutande Världscuptävlingarna som skulle körts i Spanien är flyttade till Frankrike. När årets näst sista deltävling avslutades idag blev Britta Backlund 2:a bakom segrande Valentina Greggio.
  Läs mer


 • VM-guld och svenskt hastighetsrekord av Britta Backlund
  Med ett åk på 244,93 km/h slog Britta Backlund, Rättviks SLK, Sanna Tidstrands svenska hastighetsrekord från 2006. Ett åk som innebar att Britta vann VM i speedski, för andra gången. På en meriterande tiondeplats, i den tuffa konkurrensen på herrsidan, kom Olof Abrahamsson, Väst Alpin Göteborg SK.
  Läs mer

 • Britta Backlund och Olof Abrahamsson TAM-TAM PHOTO
  Britta Backlund och Olof Abrahamsson kvalificerade för VM-final i speedski
  Efter flera dagars kvalåk är det dags för finaldag under VM i speedski i franska Vars. Britta Backlund, Rättviks SLK, och Olof Abrahamsson, Väst Alpin Göteborg SK, blir de som ska försvara våra svenkska färger i VM-finalen.
  Läs mer

 • Det svenska speedskilaget under VM i Vars 2023
  Hastighetsrekord för Britta Backlund nära 230 km/h – personliga rekord för samtliga svenska VM-åkare
  VM i speedski är i full gång. Det var perfekta förhållanden med sol och vindstilla under dagens sista kvalåk, vilket gjorde att det gick riktigt fort. Samtliga svenska åkare slog sina personliga hastighetsrekord.
  Läs mer


 • Vad vet du om speedski?
  Den 22 mars är det dags att utse världens snabbaste damer och herrar under VM i speedski i franska Vars. På plats finns fyra svenska åkare som ska kämpa om de ädla medaljerna. Men vad vet du egentligen om speedski, här försöker vi reda ut begreppen.
  Läs mer

 • Det svenska speedski landslaget
  VM har startat – samtliga svenska åkare vidare från kvalet
  Världsmästerskapen i speedski har startat och det svenska landslaget har inlett bra. Samtliga fyra åkare tog sig vidare från kvalet.
  Läs mer

RSS för Telemark


 • Bröderna Noaksson i backen. Foto: Erik Noaksson.
  Säsongens första GS-läger
  Den 18-19 november var det dags för säsongens första GS-läger som denna gång förlades till Nalovardo, norr om Sorsele.
  Läs mer

 • Olle Collberg Karin Abrahamsson, Alvin Noaksson  och Erik Noaksson. Foto Sam Decout.
  Landslaget i Telemark 23/24
  Nu är det dags att presentera säsongens landslag i Telemark där 18-årige Alvin Noaksson nu tar klivet upp i A-landslaget.
  Läs mer


 • Succésäsong för telemark
  Kort och gott var säsongen 22/23 en stor succé för telemark. Inledningen präglades dock av snöbrist och flyttade tävlingar, men sedan flöt allt på som planerat. Resultaten och åkningen blev bättre och bättre under hela säsongen för samtliga åkare. Även under säsongens stora mål, världsmästerskapen levererade laget många fina placeringar.
  Läs mer

 • Grupp alpina skidåkare som får instruktioner i backen. Foto: Magnus Löfstrand.
  Världskongressen Interski i finska Levi
  Vart fjärde år sedan 1951 arrangerar Interski International en världskongress där de olika länderna visar upp sin skidåkning och skidundervisning. I mars samlades cirka 1 500 deltagare i finska Levi.
  Läs mer

 • Telemarkåkare under tävling.
  Telemarklandslaget gör sitt bästa VM – på många år
  Det ser ljusare ut för svensk telemark än det gjort på länge. Världsmästerskapen har precis avslutats och med bra prestationer, som sånär räckte till medaljer, genomförde landslaget sitt bästa VM – på flera säsonger.
  Läs mer

 • Olle Collberg, foto: @fistelemark, Sam Decout
  Bra insatser under VMs individuella tävlingar, nu väntar lagtävling
  På grund av vädret och programförändringar är nu den inviduella delen av VM tävlingarna avklarade. Under enbart tre dagar kördes alla tre grenar, med mycket fina svenska resultat.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson, foto: @FISTelemark / Sam Decout
  Fina placeringar för telemarkslandslaget i VC-finalerna
  Världscupfinalerna i tyska Bad Hindelang/Oberjoch bjöd på fina placeringar. En bra uppladdning inöfr VM och JVM.
  Läs mer

 • Foto: Vid Ponikvar / SPORTIDA / FIS Telemark
  Junior VM och världscup i Krvavec
  Utmanande förhållanden men bra laganda. Telemarksåkarna berättar om junior VM och världscup i Krvavec, Slovenien.
  Läs mer

 • Alvin Noaksson åker telemark
  Alvin laddar inför junior-VM
  Alvin Noaksson från Östersund Frösö Slalomklubb är uttagen att representera Sverige under junior-VM i telemark, som startar på torsdag i Slovenska Krvavec. De senaste tävlingsresultaten visar att Alvin är i storform.
  Läs mer

 • Vile och Alvin pallplats
  Strålande svenska telemarksframgångar i Kvitfjell
  Fina resultat under helgens FIS-tävlingar och Norge Cup. Telemarkssäsonger går in i intensiv tävlingsperiod och redan i helgen ser vi Olle, Karin och Alvin redo för tävling igen.
  Läs mer

RSS för Svenska Skidförbundet


 • Gävle Skidkamrater arbete med trygg idrott har genererat fler aktiva barn och ungdomar. Foto: Gävle Skidkamrater.
  Positivt Tugg – så har Gävle Skidkamrater skapat trygg idrott
  Sedan 2021 har Gävle Skidkamrater tredubblat antalet aktiva barn och ungdomar. Den stora ökningen beror till stor del av projekt Positivt Tugg som skapat gemenskap, engagerade föräldrar och trygg idrott där barn och ungdomar hittar nya vänner.
  Läs mer

 • SSFs snowparkutbildningar.
  Lär dig bygga park – gå någon av SSFs snowparkutbildningar
  Vill du lära dig hur man bygger hopp och veta vad som är viktigt att tänka på för att underhålla en park? I vinter finns flera möjligheter att lära dig mer om parkbyggnation. Ta chansen att delta i allt från webbinarium och praktiska utbildningar till digitala kurser.
  Läs mer

 • Dags att söka skid- och snowboardgymnasium.
  Sista dagen att ansöka skid- och snowboardgymnasium
  I dag är sista dagen att ansökan till skid- och snowboardgymnasium. Få en unik möjlighet att utvecklas som idrottare på elitnivå samtidigt som du får en utbildning.
  Läs mer

 • Anläggningsforum
  Se anläggningsforumet om vattenverksamhet och vattendom
  Missade du anläggningsforumet den 22 november då Havs- och vattenmyndigheten berättade mer om vattenverksamhet och vattendom. Nu finns det att se via webbplatsen eller YouTube.
  Läs mer

 • Härlig stämning när publiken hejar fram en svensk åkare under Svenska Skidspelen i Falun. Foto: Ulf Palm.
  Ekonomiansvarig sökes till Svenska Skidspelen
  Svenska Skidspelen söker en erfaren och engagerad ekonomiansvarig som vill bidra till spelens fortsatta framgång. Du får arbeta med tre spännande bolag och dessutom verka i en unik miljö – som präglas av skidåkningens passion och glädje.
  Läs mer

 • Ebba Andersson och Sandra Näslund med telefonnummer för Jerringpriset 2023. Foto: Bildbyrån.
  Ebba och Sandra nominerade till Jerringpriset
  När Radiosporten avslöjade vilka kandidater som har chans att vinna Jerringpriset 2023 fanns två av våra vintersportstjärnor med Ebba Andersson och Sandra Näslund – nu behöver vi din hjälp att rösta!
  Läs mer

 • Capgemeni ny partner till SSF. Bakgrundsfoto: Bildbyrån
  Capgemini ny partner till Svenska Skidförbundet
  Svenska Skidförbundet är i full färd med att genomföra en digital utvecklingsresa. För att stödja oss i processen hälsar vi Capgemini välkomna som digitaliserings- och förändringspartner.
  Läs mer

 • Alpin- och längdåkare som håller en check från Svenska Spel.
  Svenska Spels Gräsroten ger en halvmiljon till SSFs klubbar
  Svenska Spel delar varje år ut många miljoner via initiativet Gräsroten till svensk ungdomsidrott. I år fördelas nära en halv miljon kronor bland föreningar inom Svenska Skidförbundets som anslutit sig till Gräsroten.
  Läs mer

 • Alla på snö-ledare och barn kastar snö upp i luften. Foto: Trons.
  Fira World Snow Day 21 januari 2024
  Hur firar din förening World Snow Day? Bjud in aktiva, nyfikna nybörjare, släkt och vänner – alla kan vara med. Förutom att sprida snöglädje är World Snow Day ett perfekt tillfälle för din förening att visa upp er verksamhet och hitta nya medlemmar.
  Läs mer


 • SSFs Allmänna tävlingsregler reviderade
  Svenska Skidförbundets allmänna tävlingsregler är reviderade, de startade gälla den 1 juli 2023.
  Läs mer

Huvudsponsor