Gå till innehåll

Alpint

En bild

Distriktstränare och -utbildare

Våra distrikt Idrottsföreningen är navet i vår organisation. Svenska Skidförbundet organiserar i dag cirka 1 400 föreningar som ingår i något av våra 23 distrikt (DSF). Svenska Skidförbundet alpint har nu beslutat att förstärka arbetet med Distriktstränare och -utbildare, DT och DU.

Förstärkningen av arbetet med Distriktstränare och -utbildare, DT och DU, startar med en beskrivning av distriktens arbete och uppdragsbeskrivning för DT/DU. Vår förhoppning är att det med mer information ska vara lättare att både starta och bedriva alpin distriktsverksamhet för ungdomar.

Bakgrund

Varje distrikt bör/ska tillsätta en distriktstränare som genomgått någon av SSF´s centrala utbildningar Distriktstränare ska inrikta sin verksamhet mot U15-16. Om ytterligare åldrar kan vara med i verksamheten bestäms av distrikten själva. Vi har 23 distrikt som är olika vad gäller tex antal föreningar, antal utövare, tillgång till snö och anläggning.

Varje distrikt bör tillsätta en distriktsutbildare som genomgått någon av SSF´s centrala utbildningar Distriktsutbildare ska inrikta sin verksamhet mot distriktens föreningar och hjälpa dem med utbildningar. Vi har 23 distrikt som är olika vad gäller tex antal föreningar, antal utövare, tillgång till snö och anläggning och därför kommer verksamheten att vara olika.

Läs mer om distriktstränare- och utbildares uppdrag och bakgrund här (pdf) Pdf, 74.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontaktuppgifter:

Kontakt Distriktsutbildare
Kontakt Distriktstränare

Senast uppdaterad
2023-10-19
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudpartner

Lagpartners