Gå till innehåll

SSF

En bild

Guldmedaljören i alpin superkombination, Magdalena Fjällström från Tärnaby. Foto: SOK

Världsungdoms-OS 2012

Det allra första vinter ungdoms-OS avgjordes i Innsbrück. Spelen blev ett kvitto på att svensk skididrott går mot en spännande framtid. När mästerskapet, där deltagarna är födda 1995, var över hade svenska skidåkare tagit ett guld och två silver.

– Vi är nöjda med den utdelningen. Tänk på att de flesta av världens bästa i den aktuella åldersgruppen deltog. För våra ungdomar var detta också ett bra tillfälle att få en smak av vad som väntar dem i kommande mästerskap, sade de svenska ledarna Lars Melin (alpint) och Anders Byström (längd) efter att tävlingarna hade avslutats.

Jonna Sundling

Jonna Sundling på prispallen i längsprint tillsammans med norskorna Silje Theodorsen (guld) och Linn Eriksen (brons). Foto: SOK

Magdalena Fjällström, från Tärnaby tog guld i alpint superkombination. Fredrik Bauer, Mora, tog silver i super-G. Längdåkaren Jonna Sundling, IFK Umeå, tog silver i sprint. Dessutom noterades flera andra bra svenska skidplaceringar.

Fredrik Bauer

Prispallen i pojkarnas super-G: Fredrik Bauer, Sverige (silver), Adam Lamhamedi, Marocko (guld) och Joan Verdu Sanchez, Andorra (brons). Foto: SOK

Ungdoms-OS blev ett bra avstamp inför framtiden. Men Lars Melin betonar samtidigt vikten av att ungdomarna måste vara ödmjuka inför sina kommande uppgifter på idrottsarenan:

– Nu handlar det för våra aktiva att åka hem till fabriken och göra jobbet så att de också får uppleva framgångar som juniorer och seniorer.

Senast uppdaterad
2023-12-22
Publicerad
2023-12-22
Skribent
Lotte Jernberg, SSF

Huvudsponsor