Gå till innehåll

Alpint

En bild

Alpin framtid 365

Den alpina utbildningshelgen och SSFs digitala webbinarium blir ”Alpin Framtid 365 – Ett tränarforum för utveckling året runt”.

Ett tränarforum för utveckling året runt

Syftet med ”Alpin framtid 365 ” är att kontinuerligt främja utvecklingen av tränare och ledare. Forumet erbjuder regelbundna digitala möten och webbinarier där vi tillsammans utforskar viktiga och aktuella teman. Årligen anordnas även en praktisk sammankomst, där tränare och ledare från hela landet får chansen att mötas. Detta skapar unika möjligheter för att gemensamt utveckla den alpina framtiden på alla nivåer – från distrikt till landslag.

Alpin framtidshelg - en praktisk utveckling och utbildningsshelg

Den alpina framtidshelgen anordnas på Södra berget i Sundsvall den 20-22 september 2024. Temat för 2024 är åldersanpassad utveckling. Under helgen kommer du utvecklas tillsammans med tränare, ledare, föräldrar, styrelseledamöter och övriga engagerade skidälskare där fokus ligger på att utveckla åkare i den ålderskategori du är verksam i, från barn till senior. Utöver detta kommer du få möjlighet att gå på föreläsningar som belyser viktiga och inspirerande ämnen som du kan ta med hem till din träningsgrupp.

När: 20-22 september (SAVE THE DATE)

Boka in den 20-22 september i kalendern och lägerplaneringen. Anmälan öppnar i början av juni.

Var: Södra berget, Sundsvall

Den alpina framtidshelgen arrangeras på Södra bergets hotell och konferens i Sundsvall. Alla som anmäler sig till helgen kommer även kunna boka boende och måltider under helgen.

Vem kan anmäla sig?

Alla som är medlemmar i alpin- eller skicrossförening har möjlighet att anmäla sig till utbildningshelgen. Det finns totalt 80 platser och vi tillämpar först-till- kvarnprincipen.

Vad innebär temat "Åldersanpassad utveckling"?

Temat för Utbildningshelgen 2024 är åldersanpassad utveckling. Under helgen kommer du utbildas tillsammans med tränare, ledare, föräldrar, styrelseledamöter och övriga engagerade skidälskare där fokus ligger på att utveckla åkare i den ålderskategori du är verksam i. Utöver detta kommer du få möjlighet att gå på föreläsningar som belyser viktiga och inspirerande ämnen som du kan ta med hem till din träningsgrupp.

Vad menas med åldersanpassad utveckling?

Svenska Skidförbundet vill att föreningar och distrikt arbetar utifrån Ledarguiden som bygger på en långsiktig utvecklingsmodell. För att gräva djupare i detta kommer vi under utbildningshelgen lyfta ämnen som fysiologi, psykologi, pedagogik, ledarskap, träningsplanering, föreningsstruktur, med mera som påverkar utvecklingen hos våra aktiva och ledare.

Digitala träffar och webbinarier

Genomförs kontinuerligt under året med hjälp av både intern och extern expertis. Vissa digitala träffar spelas in. Dessa kan du se i efterhand genom att klicka här!

Frågor och mer information

Mer information presenteras löpande och anmälan öppnar upp i början av juni. Har du några frågor är du mer än välkommen att kontakta oss.

Mathias Moberg
Utbildningsansvarig Alpint och Skicross
mathias.moberg@skidor.com

Nyheter

Skriv tabellbeskrivning här

Datum

Nyhet

2024-03-18

Alpin Framtid 365 - Ett tränarforum för utveckling året runt Pdf, 870.8 kB.

2024-03-11

Alpin utbildningshelg och webbinarier blir en del av "Alpin framtid 365"

2024-02-29

Nyhet: Save The Dates Länk till annan webbplats.

2023-12-15

Utbildningshegens datum spikas 20-22e september 2024

Senast uppdaterad
2024-03-22
Publicerad
2024-02-28
Skribent
Mathias Moberg, SSF

Huvudpartner

Lagpartners