Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning
En bild

Lier Plast

Lier plast tillverkerar utrustning för skidaktivitetsområdet och skidlekplatsen. Med fokus på inspirerande, hållbara och säkra produkter skapas spontan rörelseglädje på skidor och rullskidor på din anläggning.

Att skapa bra och hållbara terrängvågor, hopp och inte minst orgeltramp är inte det lättaste i snö, och än svårare på sommaren för rullskidåkning. Det ville Lier Plast råda bot mot.

Efter många tester på utformning och materialval lanserades säsongen 2022-23 en produktserie i Norge bestående av vågformade plastmoduler samt olika storlekar på hopp i plast. De vågformade modulerna kan placeras på rad efter varandra för att skapa terrängvågor, eller placeras bredvid varandra omlott för att skapa orgeltramp. Avstånden mellan modulerna avgör komplexiteten och frekvensen i orgeltrampet.

Orgeltramp skidor vinter

Genom att flytta ihop eller isär vågmodulerna skapas orgeltramp av varierande svårighetsgrad

För rullskidor på sommaren läggs en aluminiumplåt överst på våg och hopp för bra rull, medans plåten tas bort på vintern för att frilägga en strukturerad ovanyta som gör att snö lätt kan packas i plastprofilen och stanna kvar när skidåkarna kommer och trycker till med skidan. Materialvalet gör att vågorna och hoppen kommer kunna leva över generationer på anläggningen.

Vågmodul och hopp för skidaktivitetsområde

Strukturerad ovanyta för att hålla kvar snön på vintern

Utöver terrängvågor, orgeltramp och hopp så tillverkar även Lier Plast avgränsningsmarkering, så kallade V-boards, i olika former och utföranden. Gör ditt skidaktivitetsområde eller din tävlingsbana professionell med tydliga avgränsningar och hänvisningar.

Avgränsningsmarkeringar V-boards från Lier Plast

Det går att beställa avgränsande V-boards i olika varianter, färger och med eller utan tryck från Lier Plast

Demokit på rull genom Sverige

Redan efter första säsongen så har över 1000 vågformade moduler och hopp funnit sin plats i Norge och berikat norska föreningars anläggningar. Träningarna och inte minst den spontana aktiviteten på skidor och rullskidor hos barn och ungdomar har där fått ett rejält lyft.

I samband med Götalandshelgen i Nässjö oktober-23 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. var Lier Plast på plats i Sverige för att visa och lämna över ett demokit till Svenska Skidförbundet (i lämpligt valda gul-blåa färger), så att även Sveriges föreningar kan ta del av produkterna.

Hopp och orgeltramp i skidaktivitetsområde

Hopp och orgeltramp gladde ungdomarna under Götalandshelgen i Nässjö. Nässjö blev därmed först ut att hålla i stafettpinnen - ett demokit av hopp och vågformade moduler från Lier Plast som ska tas runt bland Sveriges skidföreningar.

Tanken är att materialet ska gå likt en stafettpinne mellan intresserade föreningar. Du följer var materialet är här på kartan. Efter Mötesplats Snö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Sundsvall den 21 november kommer ett till demokit att rullas ut så att möjligheten till att prova på ges till fler föreningar och snabbare.

Karta över aktuell position på demokit för skidaktivitetsområde längd och rullskidor från Lier Plast

Aktuell position för demokitet med vågformade moduler för terrängvågor och orgeltramp samt hopp. Kontakta anläggninskonsulent om din förening och anläggning vill stå näst på tur att prova på

När det närmar sig din föreningen kontaktar du anläggningskonsulent Jonas Braam på telefon 0733-223222 eller e-post Jonas.Braam@skidor.com, så förmedlar han kontakt så att ni kan göra upp om tid och plats för överlämning av materialet från den förening som har demokitet för stunden till er förening. Ni behöver ha med egen släpkärra för att ta med materialet till er förening.

Eftersom vågorna och hoppen kan användas både på snö och barmark pågår "demo-stafetten" året runt!

ta nu chansen att prova hos din förening och på din anläggning!

Hemsida Lier Plast

Lierplast.no Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt Lier Plast

Morten Ellefsen telefon
Telefon +47-98288653
E-post morell@lierplast.no

Besöksadress
Årkvislaveien 36
3402 Lier, Norge
E-post post@lierplast.no

Senast uppdaterad
2023-10-30
Publicerad
2023-10-12
Skribent
Jonas Braam, SSF
Kontaktperson
Jonas Braam
jonas.braam@skidor.com
0733-22 32 22

Main partner

Premium partner

Team partner