Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2016

Svenska Skidförbundet delar för första gången tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

Här är de allra första stipendiaterna....

Edda-Kristin Arnadottir, Sollentuna SLK

Ålder: 24år
Moderförening: Östersund Frösö slalomklubb

– Jätteroligt att bli en av stipendiaterna! Det känns kul att kunna få stöttning ekonomiskt med mina utbildningar för att utvecklas inom min ledarroll. Jag, har påbörjat en utbildning i mentalrådgivning och planerar att ta det alpina tränarcertifikatet denna säsong, säger Edda.

Motivering
Edda-Kristin är genom sin person och sitt engagemang en förebild som ledare. Hon har en helhetsbild kring sitt ledarskap och en tydlig riktning för vad hon själv och gruppen ska åstadkomma. Som ung kvinnlig tränare kommer hon framgent ha en naturlig roll som ledare inom svensk utförsåkning.

Markus Tollsten, Järfälla Alpina Klubb

Ålder: 23 år
Moderförening: Järfälla Alpina Klubb

– De känns som en rolig bekräftelse på att det jag gör är rätt och uppskattat av andra. Jag har inte funderat så mycket på vad jag ska göra för pengarna, men det vore roligt kunna åka på några studieresor för att se hur andra tränare jobbar, säger Markus.

Motivering
Markus har under många år hjälpt unga åkare framåt i sin skidutveckling. Han har höga ambitioner i sitt ledarskap och med sin ödmjukhet och sina kunskaper är han ett stort framtidsnamn och en förebild som skidledare.

Sofia Sepänmaa, Älvsby IF Skidor

Ålder: 27 år
Moderklubb: Indals IF

– För mig känns det sjukt stort! Kul att bli uppmärksammad som ledare, och speciellt ung ledare. Jag känner mig både stolt och hedrad av att få detta stipendium och jag hoppas kunna förvalta detta på ett bra sätt, men elittränarutbildningen verkar intressant, säger Sofia.

Motivering
Sofia har trots sin unga ålder, via sin utbildning och sitt tränarskap, visat att hon brinner för att utveckla våra kommande svenska skidstjärnor. Hon har ett mjukt ledarskap och är mycket omtyckt av sina aktiva. Sofia har alla förutsättningar för att bli en framgångsrik kvinnlig ledare inom svensk längdåkning.

Svenska Skidförbundet gratulerar stipendiaterna och ser fram emot att följa deras utveckling som skidledare!

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER:
H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor