Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2022

Svenska Skidförbundet delar för sjunde året i rad ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

2022-års stipendiater är…

Pierre Bryntesson (längdåkning), Rossöns IF, Jämtland-Härjedalens SF

– Att bli nominerad var väldig kul, men ännu roligare att vara en av stipendiaterna! Jag brinner verkligen för svensk längdåkning. Mitt ledarskap bygger mycket på engagemang och att vara delaktig, att få stipendium för mitt ledarskap är ett fantastiskt kvitto att jag är på rätt väg. Första målet var att jobba på ett skidgymnasium, vilket jag gör nu. Nästa är att bli elittränare, på högsta nivå, för att nå dit behöver jag utveckla min kompetens inom teknikanalys, här kommer stipendiet väl till pass, säger Pierre Bryntesson.

Motivering: Pierre är en passionerad tränare som alltid vill alltid utmana sig själv. Han är duktig att se möjligheter och att göra träning för de aktiva både intressant och utvecklande. Han har ett motto ”att alltid lära av de bästa”, vilket kommer ta honom långt. Pierre ser alla och har lätt för att få kontakt, detta gör honom till en utmärkt ambassadör för svensk längdåkning och den ledare som vår idrott kommer att behöva i framtiden.

Gilberto Panisi (längdåkning), Falun-Borlänge SK, Dalarnas SF

– Vilken skön känsla i kroppen jag fick av beskedet! Jag älskar mitt jobb och jag blir stolt över att andra uppskattar det jag gör. Som tränare gäller att ha ett öppet sinne och att alltid vara nyfiken. Det blir inga problem att hitta förbättringsmöjligheter inom mitt ledarskap med de här extra pengar. Visst, jag är italienare, men mitt skid-hjärta är gult och blått och jag hoppas att jag kommer att kunna göra skillnad för våra svenska skidåkare i framtiden", säger Gilberto Panisi.

Motivering: Gilberto har uttalat som mål är bli världens bästa tränare inom längdåkning, resan har bara startat. Han beskrivs av både kollegor, aktiva och föreningsmedlemmar som engagerad och har en värme i sitt ledarskap som finns hos få. Han är generös med sin kunskap till alla som vill lyssna och han har en förmåga att se alla i en grupp – oavsett ambitionsnivå. Gilbertos driv att vilja utveckla idrotten framåt är en viktig pusselbit för svensk längdåknings framtid

Jesper Arnesson (längdåkning), Borås SK, Västergötlands SF

– Jag är väldigt glad och stolt över att bli tilldelad det här stipendiet! Det känns stort att bli utvald bland så många duktiga unga ledare i Skidsverige. Stipendiet betyder mycket för mig och kommer bidra till fortsatt utveckling av mitt ledarskap. Jag ser verkligen framemot mitt framtida yrkesliv som tränare!, säger Jesper Arnesson.

Motivering: Jesper beskrivs som en klippa och en trygghet, både för elitåkarna i Borås SK och eleverna vid NIU-verksamheterna i Mora och Falun. Han har en gedigen utbildning som tillsammans med hans engagemang, genomtänkta och nyfikna personlighet gör honom till en utmärkt kandidat för att ta sig an större roller – inom en snar framtid.

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER:
H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor