Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2023

Svenska Skidförbundet delar för åttonde året i rad ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

2023-års stipendiater är…

Joakim Persson Piteå Elit, Norrbotten SF (längdåkning)

– Jag är överraskad och väldigt tacksam för att ha tilldelats detta stipendium. Det känns hedrande eftersom konkurrensen i Skidsverige är hög bland unga tränare. Tack vare en kommun som satsar, motiverade elever och kompetenta kollegor finns fina förutsättningar att utveckla och bedriva en miljö av hög kvalité. Med denna utmärkelse vill jag fortsätta utvecklas inom min ledarroll för att utbilda och inspirera Sveriges framtid inom längdåkning, säger Joakim Persson.

Motivering: Joakim en egen satsning mot eliten som bakgrund, men valde ganska snart att engagera sig som ledare och tränare inom Strömnäs GIF och Piteå Elit. Joakim har nu en gedigen akademisk utbildning med master inom idrottsmedicin och specialidrottslärare inom längdåkning. Till vardags är han en central punkt för RIG-verksamheten i Sollefteå. Detta tillsammans med ett modernt, coachande ledarskap, och engagemang utöver det vanliga, gör att Joakim är en av Sveriges bästa tränare i tiden – och för framtiden.

Johan Vogt, Gesundateamä, Dalarnas SF (snowboard)

– Jag är väldigt glad över att få stipendiet. Jag vill rikta ett stort tack till mina arbetsgivare på Snowboardgymnasiet i Malung där ungdomar får chansen att utvecklas både sportsligt och som personer. Det är en fantastiskt miljö där vi alla lär av varandra och jobbar hårt mot gemensamma mål. Då detta kom som en överraskning har jag inte tänkt så långt på vad jag ska använda det till, men stipendiet ska på något sätt återinvesteras i svensk snowboard, säger Johan Vogt.

Motivering: Johan är en mycket uppskattad tränare på snowboardgymnasiet i Malung. Hans passion för sporten och önskan att hjälpa ungdomar att utvecklas, både tekniskt och personlighetsmässigt, har gjort honom till en förebild för eleverna. Hans engagemang och närvaro är en stor tillgång för skolan, där han är en kompetent och ansvarstagande ledare. Det är därför mycket glädjande att tilldela Johan Vogt detta stipendium, vi ser fram emot att följa hans fortsatta tränarkarriär.

Mattias Edvinsson, Kiruna BK, Norrbottens SF (alpint)

– Det känns otroligt roligt att få denna uppskattning. Och mycket kul att blir sedd för det jobb jag gör. Jag uppskattar det väldigt mycket, säger Mattias Edvinsson.

Motivering: Mattias har genom sitt brinnande intresse för den alpina idrotten visat engagemang och vilja att utvecklas, både som person och ledare/tränare. Han har en förmåga att se individen, även i en grupp, och ta ansvar för deras välbefinnande. Han skapar en sund miljö med både gruppens och ungdomarnas individuella utveckling i fokus. I och med hans många goda egenskaper och stora engagemang ser vi Mattias som en potentiell framtida landslagstränare/-ledare och därmed en mycket bra mottagare av stipendiet.

Senast uppdaterad
2023-08-23
Publicerad
2023-04-29
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor