Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2018

Svenska Skidförbundet delar för tredje året i rad ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

Stipendiesumman ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet så att stipendiaterna kan fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå.

– Vi har åter fått in många fantastiska nomineringar som visar på bredden av unga duktiga ledare i Sverige. Dessa ska alla ha en eloge för att de inspirerar folk att upptäcka glädjen med att åka skidor och snowboard. Vi delar ut tre stipendier men jag vill passa på att tacka alla ledare för ett ovärderligt jobb! säger förbundsordförande Mats Årjes.

2018-års stipendiater är…

Hanna Barkegren (längdåkning), Domnarvets GOIF, Dalarnas Skidförbund
Hanna har under många år, trots sin låga ålder, arbetat för längdskidor inom Dalarna. Hon har tränaransvar för Dalarnas skidförbund och Folksam Cup, och har dessutom startat parasport inom längdåkning. Ett stort ideellt engagemang tillsammans med en gedigen utbildning gör att Hanna är en utmärkt framtida ledare inom längdåkning på hög nivå!

Niklas Eriksson (freeski), Åre SLK, Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Som ledare ser Niklas alltid individen och hjälper denne att lyfta sig själv till nya nivåer, detta gäller såväl landslagsåkare som vill nå absoluta världseliten som ungdomar på sommarcamp som vill bli bättre än de var igår.

Fredrik Sätherberg (puckel), Åre SLK, Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Fredrik har genom idogt och dedikerat lagarbete förberett åkarna att vara redo för nya steg i karriären. Han har på kort tid, och med små resurser, fått det svenska Europa cup-laget i puckelpist som under denna säsong nå historiskt höga resultatnivåer.

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER:
H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor