Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2021

Svenska Skidförbundet delar för sjätte året i rad ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

2021-års stipendiater och framstående unga ledare på snö är…

Elin Jonsson, Järvsö Alpina, Hälsinglands SF (alpint)

– Jag visste att jag skulle bli glad om jag skulle bli tilldelad stipendiet, men inte att jag skulle bli såhär glad! Det känns väldigt ärofyllt att Svenska Skidförbundet tror på mig, säger Elin Jonsson, Järvsö Alpina, Hälsinglands SF, säger Elin Jonsson.

Motivering: Förutom att träna ungdomar i sin hemmaklubb utför Elin olika uppdrag åt Svenska Skidförbundet, bland annat håller hon SATU-utbildningar och är engagerad i förbundets satsning ”Alla på snö”. Elin är en riktig eldsjäl och glädjespridare. Hon kombinerar detta snyggt och balanserat med sin fantastiska pedagogik och stora kunskap inom ledarskap och alpin skidåkning. Vi spår en fortsatt ljus framtid för Elin, både som ledare och förebild

Martin Persson, Trillevallens Sportklubb, Jämtland-Härjedalens SF (längdåkning)

– Det är väldigt hedrande att bli tilldelad detta stipendium från H.M konungens fond för ungt ledarskap i ett Skidsverige med väldigt många duktiga unga ledare, som gör väldigt mycket för Skidsveriges fortsatta utveckling, säger Martin Persson, Trillevallens Sportklubb, Jämtland-Härjedalens SF.

Motivering: Martin har trots sin unga ålder redan arbetat ett antal år som tränare, både som ledare i Trillevallens IF:s elitverksamhet och på Riksidrotts gymnasiet i Järpen. Martin är engagerad och dedikerad sitt uppdrag och ledarskap. Han har alltid nya idéer och vill ständigt utveckla den verksamhet han är verksam i. Genom sitt stora engagemang är han en utmärkt förebild för de aktiva.

Petra Åkerblom, Sävast Ski Team, Norrbottens SF (längdåkning)

– WOW! Så ärofyllt och roligt att få denna uppskattning. Stipendiet blir ett stöd och en språngbräda vidare i min fortsatta ledarskapssatsning. Tusen tack! säger Petra Åkerblom, Sävast Ski Team, Norrbottens SF.

Motivering: Petra har en examen inom idrottsvetenskap, erfarenhet som vallare och ledare på Paralympics, ledare på olika uppdrag, både inom föreningsvärlden och Svenska Skidförbundet. Hon arbetar i dag specialidrottslärare på NIU längd i Älvsbyn där hon drivs av att utveckla både unga skidåkare – och sig själv. Som person är Petra framåt och står för sin åsikt, egenskaper som kommer väl till pass i hennes framtida roll som elittränare.

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER:
H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor