Gå till innehåll

SSF

En bild

Stipendiater 2017

Svenska Skidförbundet delar för andra året ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

Precis som förra året inkom många bra nomineringar till stipendiet. Något som gladde förbundsordförande Mats Årjes:

– Vi fick in många fantastiska nomineringar. Det visar att det finns massor av unga duktiga ledare i Sverige som inspirerar fler att upptäcka glädjen och nyttan med att åka skidor och snowboard.

2017-års stipendiater blev…

Malin Eriksson, Åre SLK,
Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Malin började på skidgymnasiet i Gällivare och studerade därefter idrottsvetenskap på universitetet i Umeå, där hon även har arbetat på Friluftsfrämjandet. Malin är förnärvarande tränare för Europacup-laget i skicross.

Motivering: Malin har ett varmt hjärta och ett starkt engagemang för ungdomar och skidåkning. Med ideellt arbete och universitetsstudier i bagaget kombinerat med sin personlighet är hon en framtida ledare.

Dennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb,
Stockholms Skidförbund
Dennis har gått Svenska Skidförbundets alpina tränarutbildning (SATU 1–3) och har varit assisterande tränare till det alpina juniorlandslaget. Han är sportchef i Lidingö Slalomklubb där han också är huvudtränare för U16.

Motivering: Dennis är en dedikerad tränare som sprider mycket glädje och kunskap. Med stor entusiasm jobbar han med sina aktiva för att de skall utvecklas som skidåkare och individer.

Linda Andersson, Tranemo IF Skidklubb, Västergötlands Skidförbund
Linda har utbildat sig inom längdåkning på skidgymnasiet i Gällivare och därefter genomfört tränarprogrammet på Umeå universitet. Hon har det senaste året arbetat som ansvarig för barn- och ungdomsfrågor på Svenska Skidförbundet. Linda utsågs nyligen till förbundskapten för det paralympiska längdlandslaget.

Motivering: Med ett enormt driv, stor vilja, gedigen utbildning och en allt mer tyngd meritlista så är Linda en självklar kandidat att bli en framtida landslagstränare inom längdåkning.

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER:
H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Senast uppdaterad
2022-12-08
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Lotte Jernberg
lotte.jernberg@skidor.com

Huvudsponsor