Gå till innehåll

Alpint

En bild

FIS Norge & Finland

Här hittar du information angående FIS-tävlingar i Norden. Svensk ledare till tävlingar i Norge och Finland publiceras i tävlingskalendern.

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag till tävling i Norge och Finland är senast 7 dagar före första tävlingsdag/första träningsdag.

Samma anmälningsdag gäller för alla tävlingar i samma arrangemang.
Vid sen anmälan rankas åkaren sist om den svenska kvoten är fylld.

Anmälningsförfarande

Svenska Skidförbundet är ansvarig för alla anmälningar på FIS tävlingar både i Sverige och i övriga länder.

Åkare anmäler sig till norska och finska tävlingar på precis samma sätt som övriga tävlingar, via sin klubbs IdrottOnlines tävlingskalender. Säsongens samtliga tävlingar är ännu inte inlagda i klubben onlines tävlingskalender, men de kommer att läggas in successivt.

För att se vilka som är anmälda till en tävling går du in på din klubbs tävlingskalender Online:

  • Klicka på den aktuella tävlingens tävlingsnamn.
  • Klicka på "Till anmälan".
  • Klicka på "Se alla anmälningar", här finns då listan på de som är anmälda till tävlingen.

Överstiger antalet anmälningar den kvot som vi får starta med i Norge och Finland (se regler för det längre ner på sidan) kommer en lista att finnas på denna sida, med vilka som är klara att få åka och vilka som är reserver.
Ranking sker efter FIS punkter men SSF kan nominera enskilda åkare med sämre ranking eller nominera Officiell trupp som går före rankade åkare.

Avanmälan

Avanmälan måste ske till SSF eller utsedd lagledare senast kl 12.00, tre dagar före första tävlingsdag, gäller även reserver.

Startavgift/Liftkort

Alla svenska åkare betalar liftkort samt startavgift 30 Euro i övriga nordiska länder

Kvoter

Sverige får normalt starta med 30 herrar och 30 damer enligt den Nordiska överenskommelsen på tävlingar i Norge, Finland och Island. Länderna kan komma överens om högre kvot till enskilda tävlingar:

NJR, Halv FIS kvot Damer 5, Herrar 5

Vid mästerskap är den svenska kvoten 10 damer och 10 herrar.

Anmälan till dessa tävlingar görs via IdrottOnlines tävlingskalender. Du måste gå in via din klubbs tävlingskalender för att anmäla dig.

OBS! Dubbelanmälan

Det är inte tillåtet att anmäla sig till flera FIS-tävlingar som går samtidigt. Om åkare dubbelanmäler sig blir denne avstängd från FIS-tävlingar aktuell/nästkommande tävlingshelg.

Åkare som efter tävlingen är stängd för anmälan, är anmäld till två eller flera tävlingar på olika platser samma datum betraktas som dubbelanmäld och kommer att bestraffas enligt ovanstående.

När SSF sätter ut en tävling som INSTÄLLD så innebär det att samtliga anmälningar stryks. Det är då fritt att anmäla sig till andra tävlingar samma datum som de inställda, utan att det ses som dubbelanmälan.

Tävlingar och resultat från FIS hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad
2023-08-31
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudpartner

Lagpartners