Gå till innehåll

Alpint

Övningsbank alpint

En bild

I vår övningsbank finns mängder av material för dig som vill lära dig mer om övningar för din träningsgrupp eller om du behöver tips för kommande träningar. Materialet kan användas av dig som är förälder, ledare eller tränare.

Grunder för skidåkning

Grundrörelserna för god skidåkning ryms inom termerna Ytterskidan styr svängen, Balanserad och förberedd och Anpassat rörelsemönster. Sidan publiceras inom kort.

Tekniska banor >>

Under tekniska banor hittar du övningar som syftar till att stärka skidkunskaperna i olika åldersgrupper eller som går att utveckla och använda med de yngsta barnen lika väl som i seniorgrupper. Övningarna ligger i bokstavsordning och går med fördel att använda som inspiration till era träningspass, oavsett åldersgrupp.

Träningspass

I våra Träningspass hittar du tips på träningspass för olika åldersgrupper som är anpassade till att stärka skidkunskaperna i respektive åldersgrupp.

Övningar

Under övningar hittar du fler tips på övningar som du som ledare/tränare kan använda dig av för att aktivera din träningsgrupp.

SSF Alpint på VIMEO

Här hittar du alpina övningar Länk till annan webbplats. och annat rörligt material från Svenska Skidförbundet på video (se även Övningar)

Huvudpartner

Lagpartners