Gå till innehåll

Alpint

Alla på Snö

Barn som åker alpint nedför en backe med portar. Foto: Ulf Palm.

Foto: Ulf Palm

Alla på snö - för att alla ska kunna känna snöglädje! Över 200 000 barn har hittills deltagit under en Alla på snö-dag och vi hoppas att det ska bli många fler framåt. Läs mer om Alla på snö och längst ner på sidan hittar du tips för att komma igång med alpinträningen och en handledning för ledare.

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil!

Om alla på snö

Tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen bjuder vi in kommunens fjärdeklassare som får pröva och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga som går att göra på snö. De får utmana och använda sin balans och smidighet. Får njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och blir skönt trötta av både fysisk ansträngning och koncentration.

Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barn kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning – för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar, med stöd av ledare som utbildats i att leda och coacha barn på snö.

Läs om hur en Alla på snö-dag blir till Länk till annan webbplats.

Så började det

Alla på snö startades som ett pilotprojekt i Norrköping 2009 då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova alpint, snowboard och längdåkning och på en skidanläggning under en skoldag. Detta blev en succé och nu har över 200 000 barn hittills deltagit under en Alla på snö- dag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Nu drivs Alla på snö vidare som verksamheten inom Svenska Skidförbundet tillsammans med våra deltagande kommuner, skid- och snowboardföreningar, distrikt samt vintersportanläggningar.

Länkar

Läs mer på Svenska Skidförbundets sida om Alla på snö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alpin kom-igång & handledning

Kom-igång träning

Här får du tips och idéer om hur tränare och ledare skapar nybörjarträning och snöglädje i föreningen. Vi vill att tränare och ledare skapar trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i på samtliga nivåer.

Gå till dokumentet här (eller klicka på bilden till höger) >>

En bild

Ledarhandledning

Alla på Snös ledarhandledning används som utbildningsmaterial till ledarna Alla på Snö och innehåller tips till dig som ledare i hur du skapar trygga grupper och en mängd lekar och övningar.

Gå till dokumentet här (eller klicka på bilden till höger) >> Pdf, 4.3 MB.

En bild
Senast uppdaterad
2023-11-14
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF
Logotyp för Alla på snö

Huvudpartner

Lagpartners