Gå till innehåll

Alpint

En bild

Alpinförälder

Är du ny som förälder i en alpinförening? Då är detta utbildningen för dig! Alpinförälder är en utbildning som ger dig tips och trix i hur du kan engagera dig inom föreningen.

Utbildningen genomförs i distriktet eller i föreningen. Utbildningen syftar till att inspirera nya föräldrar till att angagera sig inom föreningen och utvecklas tillsammans med sina barn. Utbildningen genomförs antingen på egen hand eller i en arbetsgrupp tillsammans med övriga föräldrar.

Alternativ 1 - Genomför utbildningen på egen hand

Om du föredrar att genomföra utbildningen på egen hand klickar du dig vidare till den digitala utbildningen nedan. Ladda ner samtalsunderlaget och använd detta för att reflektera över respektive steg.

Alternativ 2 - Genomför utbildningen tillsammans med andra

Ta kontakt med din förening eller ditt distrikt för att samla nyblivna föräldrar till en utbildningsträff. Om du genomför utbildningen i en arbetsgrupp rekommenderas följande steg:

Steg 1: Genomför den digitala utbildningen på egen hand, eller tillsammans med andra.

Steg 2: Samlas i en arbetsgrupp i din förening eller distrikt och gå igenom samtalsunderlaget tillsammans. Mer info famgår i samtalsunderlaget.

Digitala utbildningen och samtalsunderlaget

Genomför den digitala utbildningen: Klicka här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samtalsunderlag: Klicka här! Pdf, 269.4 kB.

Är du sugen på mer?

Alpinförälder är det första utbildningssteget för dig som är ny en en alpin och/eller skicrossförening. Är du intresserad av att utbilda dig vidare rekommenderar vi distriktets Barntränarutbildning (BTU).

För mer info om BTU och övriga utbildningar inom distriktet, kontakta din distriktsutbildare genom att klicka här!

Senast uppdaterad
2024-02-23
Publicerad
2024-02-22
Skribent
Mathias Moberg, SSF

Huvudpartner

Lagpartners