Gå till innehåll

Alpint

En bild

Kvalificerad Tränarutbildning

Anmälan

Anmälan sker via Bosöns hemsida. Mer info och länk till anmälan hittar du genom att klicka här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om utbildningen

KTU är en fördjupningsutbildning för tränare som arbetar med elitförberedande verksamhet eller är tränare på elitnivå (inkl. landslag). Utbildningen genomförs genom att ta del av och genomgå något av akademins kostnadsfria utbud vid våra Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL).
RF har tillsammans med RIU/EVL valt ut ett antal rekommenderade kurser inom främst idrottsvetenskapliga ämnen.

Syfte

Utbildningens syfte är att du ska höja din kompetens i att utveckla svensk elitidrott på nationell och internationella nivå. Vi behöver tränare med mer kunskap, vässade färdigheter och ökat klokskap för att leda och förbättra svensk elitidrott mot världsklass under 2020-talet.

Vidare är syftet med KTU att bidra till ökade ämneskunskaper samt utveckling av professionella, interpersonella och intrapersonella kompetenser. Det berör både din tränarkompetens, coachingkompetens och ledarkompetens.

Vem är utbildningen för?

Du som sökande är verksam tränare på förberedande elitnivå eller på elitnivå (verksam för ungdomar eller vuxna i landslag, riksidrottsgymnasier, nationellt godkända idrottsutbildningar eller i föreningsverksamhet).

Det här får du:

Du kommer i stora drag att studera ämnen och kurser inom idrottsfysiologi, idrottsmedicin, idrottspsykologi, idrottspedagogik, idrottsteknologi och idrottssociologi.

Utbudet ger också en bra grund för att kunna undervisa i kurser och moment inom ramen för ämnet specialidrott och tävlingsidrott på gymnasieskolan samt att verka som tränare vid ett RIU eller EVL.

Du kan efter genomgången utbildning få ett utbildningsbevis i form av ett KTU-diplom. Det kräver att du tar ut 60 högskolepoäng inom de rekommenderade kurserna vid RIU/EVL.

Utbildningsanordnare

RF/SISU

Kontaktperson

Kent Lindahl
Riksidrottsförbundet
kent.lindahl@rfsisu.se

08-6996148 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad
2023-12-13
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners