Gå till innehåll

Alpint

En bild

Centrala utbildningar - SSF

Svenska skidförbundet erbjuder centrala grenspecifika utbildningar med efterföljande certifieringsmöjligheter inom både skidåkning och barmark.

Centrala utbildningar genomförs av Svenska skidförbundets certifierade instruktörer och inkludrar Svensk alpin tränarutbildning 1, 2 och 3 (SATU I, II och III) samt Alpinfys. Efter respektive SATU-steg har du som tränare möjlighet att certifiera sig vilket leder till förmåner både för dig som ledare och din förening.

Svensk alpin tränarutbildning (SATU)

Svensk Alpin Tränarutbildning (SATU) är Svenska skidförbundets grundläggande stegutbildningar för alpina tränare och ledare. Respektive SATU-steg möjliggör en specifik certifieringsnivå för att säkerställa att tränarnas i våra föreningar, på skidgymnasium, postgymnasiala utbildnaingar och landslag innehar rätt kompetens.

Läs mer om SATU

Alpina Certifieringar

Alpina certifieringar är indelade i tre steg och riktar in sig specifika åldersgrupperingar. Efter att ha genomfört SATU I kan tränare och ledare certifiera sig som alpina barntränare för att säkerställa att de innehar rätt kompetens för att leda U8, U10 och U12. Vidare riktar SATU II sig mot ungdomstränare (U14 och U16) medan SATU III möjliggör en certifiering som elittränarare (juniorer och seniorer).

Läs mer om Alpina Certifieringar

Alpinfys

Alpinfys är Svenska Skidfröbundets centrala fys- och barmarksutbildning. Utbildningen riktar in sig till tränare på föreningsnivå och fokuserar på åldersanpassad barmarksträning från U8-U16.

Läs mer om Alpinfys

Fortbildningar

Fortbildning inom alpin skidåkning och skicross fokuserar på att uppdatera och förbättra kunskaper och färdigheter relaterade till dessa sporter. Detta kan innefatta nya träningsmetoder, skadeförebyggande, samt ny teknik och utrustning. Syftet är att säkerställa att tränare och idrottare håller sig ajour med de senaste trenderna och innovationerna för att optimera prestation och hållbarhet.

Läs mer om våra fortbildningar
Senast uppdaterad
2023-12-15
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners