Gå till innehåll

Alpint

Svensk Alpin Tränarutbildning (SATU)

En bild

Svensk Alpin Tränarutbildning (SATU) är Svenska skidförbundets grundläggande stegutbildningar för alpina tränare och ledare.

SATU I - 2023/2024

Tärnaby 8-10 december
Idre 15-17 december
Stockholm 19-21 januari
Ulricehamn 1-3 mars

SATU II - 2023/2024

Tärnaby 15-17 december
Åre 26-28 januari
Ulrucehamn 2-4 februari
Kungsberget 9-11 februari

SATU III - 2023/2024


Åre 14-18 februari

Om SATU

Svensk Alpin Tränarutbildning är en grenspecifik stegutbildning som riktar sig till tränare och ledare på samtliga nivåer inom alpint och skicross. Varje SATU-kurs består av teorietiska moment som genomförs via webben på distans och i eget tempo. Den teoretiska delen avslutas med en digital seminarium där du som kursdeltagare får diskutera det webbaserade momentet.

Efter avslutad digital utbildning genomförs en praktisk utbilnding på plats i en alpin skidanläggning. Det praktiska momentet innehåller primärt alpina moment men berör även fysträning.

Efter avslutad praktisk utbildning genomför kursdeltagarna en hemuppgift och ett digitalt kursprov som är baserat på de moment du gått igenom under utbildningen. Efter godkända inlämningsuppgifter och godkänt kursprov innehar deltagaren kursintyg.

SATU genomförs alltid som en central utbildning av Svenska Skidförbundet där utbildningsansvarig, SATU instruktörer, skidgymnasie- och landslagstränare leder kursens moment.

Varje säsong planerar Svenska Skidförbundet ett antal SATU I, II och III kurser runt om i landet. Utöver dessa utbildnignar finns det möjlighet för ett distrikt att beställa en SATU för att möjliggöra utbildningar mer lokalt. Kontakta din distriktsutbildare för mer information.

Anmälan till SATU 2023/2024

Anmälan dig på: Utbildningsplattformen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka här för mer info om hur du går tillväga för att anmäla dig.

Frågor eller efteranmälan:

Mathias Moberg
Utbildnings och Utvecklingsansvarig Alpint & Skicross
mathias.moberg@skidor.com

Senast uppdaterad
2023-12-15
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners