Gå till innehåll

Alpint

Alpina tränarcertifieringar

Slalomkäpp vajar i backen

Svensk alpin tränarcertifiering är under revidering och kommer under säsongen 2023/2024 lanseras för att kompetenssäkra tränare på samtliga nivåer. Tränarcertifieringarna öppnas upp under vintern/våren 2024.

Syftet med Svensk alpin tränarcertifiering är att genom en certifiering kvalitets- och kompetenssäkra svenska alpina tränare på både förenings och landslagsnivå för att närma oss Svenska skidförbundets vision – bäst i världen alla på snö. Att skapa goda ambassadörer i linje med Svenska Skidförbundet strategiska plan, vilja och inriktning kopplat mot den alpina idrotten i relation till Riksidrottsförbundet och Svensk Idrott.

Certifiering för tränare och ledare

Barntränarcertifiering

Certifieringen riktar in sig mot åldersgrupperna U8, U10 och U12. Som certifierad barntränare ingår du i ett tränarforum där du tillsammans med övriga certifierade barntränare bjuds in till diverse fortbildningar.

Förkunskapskrav: SATU I.

Ungdomscertifiering

Efter avslutat SATU II kan du certifiera dig som ungdomstränare. Certifieringen riktar in sig på åldersgrupperna U14 och U16. Som certifierad ungdomstränare ingår du i ett tränarforum där du tillsammans med övriga certifierade ungdomstränare bjuds in till diverse fortbildningar.

Förkunskapskrav: SATU II.

Elittränarcertifiering

Efter avslutat SATU III kan du certifiera dig som elittränare. Certifieringen riktar in sig mot juniorer och seniorer. Som certifierad elittränare ingår du i det alpina elittränarforumet där du har möjlighet att anmäla dig till diverse fortbildningar för vidare utveckling tillsammans med Ski Team Sweden Alpine och Skicross. Du har dessutom möjlighet att utbilda dig till instruktör för SSF och arbeta som instruktör.

Förkunskapskrav: SATU III.

Senast uppdaterad
2023-12-15
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners