Gå till innehåll

Alpint

En bild

Svensk alpin barntränarutbildning

Vill du inspirera barn att utveckla sin skidåkning? Då är vår Barntränarutbildning ett perfekt val.

Information Utbildning

Barttränarutbildning annordnas av utbildningsansvarig i din förening eller av din distriktsutbildare. Genom Barntränarutbildningen (BTU) får du en grundläggande förståelse för miljön kring barnet samt lär dig om de faktorer som är relevanta för hälsa och rörelseglädje inom alpin skidåkning.

Under utbildningen får du verktyg för att kunna hjälpa barnet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Minimiålder för anmälan är 14 år.

Omfattning och genomförande: Utbildningen genomförs på skidor i hemmabacken eller i närliggande anläggning på klubb- eller distriktsnivå efter anpassat upplägg. Utbildningen sker i samverkan med respektive distriktsutbildare eller distriktstränare samt RF-SISU.

Hitta din distriktsutbildare här!

Hitta ditt RF-SISU distrikt Länk till annan webbplats.

Kursen

  • Nätbaserad inläsning – 2-4 timmar
  • Praktisk utbildning – 2 dagar, 16 lektionstimmar

Kursinnehåll

Barnen är en viktig och stor målgrupp – våra framtida skidåkare. Vi vill därför tillsammans med våra distrikt, via Svensk alpin barntränarutbildning, förenkla och öka tillgängligheten till utbildning för fler ledare och tränare.

Utbildningen genomförs i närmiljön av distriktsutbildare och instruktörer med stöd från Svenska Skidförbundet. Kursens innehåll riktas till deltagarnas eget ledarskap och hur kan vi tillsammans skapar trygga och inspirerande inlärningsmiljöer för barn med målsättningen att utveckla en allsidig rörelserepertoar på skidor. Allsidighet är grunden i allt idrottande oavsett ambition och framtida målsättningar.

Kursmaterial

Senast uppdaterad
2023-12-12
Publicerad
2023-12-13
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners